Elima – vrăjitor fără scrupule

Dar Elima, vrăjitorul, căci aşa se tâlcuieşte numele lui, le stătea împotrivă şi căuta să abată pe dregător de la credinţă. Fapte 13:8

Sergius Paulus făcuse progrese importante în credinţă, dar s-a văzut dintr-odată în mare dilemă. Primul său învăţător şi consilierul său de suflet, Elima, nu era deloc mulţumit cu ideile aduse de proaspeţii vizitatori. El făcea tot ce-i stătea în putere pentru a-i abate mintea de la noutăţile pe care aceştia i le vesteau. Elima era un fel de profet şi dispunea de o serie de tehnici oculte care-l impresionaseră adesea pe guvernator, iar cuvintele sale aveau un mare impact asupra sufletului lui.

Pavel şi colaboratorii săi se aflau într-un moment de cumpănă, aşa că s-au hotărât să acţioneze. Nu era drept ca inima aleasă a guvernatorului să fie dusă în eroare de tertipurile lui Elima, aşa că Pavel l-a provocat la duel. Chiar în faţa lui Sergius Paulus, puterea ocultă a lui Elima a fost înfrântă, iar el, ruşinat şi rămas temporar fără vedere, căuta pe cineva să-l ajute să părăsească terenul de luptă.

În faţa acestei confruntări deschise între puterea lui Dumnezeu şi puterea întunericului, Sergius Paulus era în poziţia de a face alegerea personală în deplină libertate. Influenţa răului şi oferta lui Dumnezeu stăteau înaintea sa şi el era singurul care putea să decidă pentru sine.

Raportul doctorului Luca ne aduce vestea că guvernatorul era uimit şi a crezut, ceea ce denotă că făcuse alegerea cea bună. Cu aceasta, programul misionar de pe insulă a luat sfârşit, iar grupul lui Pavel s-a pregătit să-şi continue periplul, întorcându-se din nou spre Asia Mică. Neputinţa lui Elima avea să mai mărturisească o vreme despre superioritatea Evangheliei.

Succesul la un pas de tine:

Puterea satanică este reală, dar puterea lui Dumnezeu este superioară. Nu trebuie să te temi de Satana câtă vreme îl alegi pe Dumnezeu.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor