Sergius Paulus – interesat de Cuvânt

Acesta din urmă a chemat pe Barnaba şi pe Saul şi şi-a arătat dorinţa să audă Cuvântul lui Dumnezeu. Fapte 13:7

Sergius Paulus, guvernatorul Ciprului, era destul de obişnuit cu tradiţiile evreieşti, deoarece unul dintre apropiaţii săi era evreu de frunte. Elima era înzestrat chiar cu puteri supranaturale şi se bucura de compania lui Sergius.

Când a apărut grupul lui Saul, care se mai chema şi Pavel, guvernatorul şi-a manifestat interesul pentru ideile răspândite de aceştia. I-a chemat la el acasă şi şi-a luat timp să-i asculte. Atenţia cu care urmărea discursul lui Pavel era o mare încurajare pentru vorbitor să continue. Din timp în timp, acest ascultător unic şi de mare preţ cerea lămuriri şi explicaţii suplimentare. Pavel, Barnaba şi Ioan Marcu se aflau în culmea bucuriei. Evanghelia avea o mare şansă pe această insulă, din moment ce însuşi guvernatorul era interesat de adevăr.

Sergius Paulus facea încă o dată demonstraţia că religia creştină nu este rezervată numai unui popor şi nu are caracter naţional. Creştinismul, sau mai precis religia Viului Dumnezeu, se adresa inimii celor dispuşi, doritori şi căutători după mântuire. Guvernatorul făcuse progrese importante pe calea întoarcerii sale la Dumnezeu, iar lecturile biblice ţinute de Pavel şi asociaţii săi completau în mod armonios volumul de cunoştinţe esenţiale despre mântuire. Sergius era foarte aproape de a face schimbări importante în viaţa sa devoţională şi publică şi era evident că Duhul lui Dumnezeu lucra cu folos asupra minţii şi inimii lui. Deşi guvernator, el nu vedea nicio contradicţie între poziţia sa publică şi posibilitatea de a deveni creştin. Treptat, mintea sa se pregătea să facă pasul decisiv.

Succesul la un pas de tine:

Poziţia socială n-ar trebui să constituie un impediment pentru primirea credinţei. Doar poziţia inimii poate crea dificultăţi. Alegerea îţi aparţine.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor