Irod – păcat fundamental

Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi. Fapte 12:23

Există lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu. Folosirea lor în alte scopuri reprezintă un păcat grav. Uneori păcatele grave sunt pedepsite pe loc pentru a servi de învăţătură. Adoraţia şi slava sunt două astfel de lucruri care I se cuvin numai lui Dumnezeu.

Irod era îmbrăcat cu toate hainele sale de gală şi vorbea poporului. Purtat pe la şcolile vremii. Irod stăpânea foarte bine arta oratoriei. Poziţia sa publică îi crea un anumit avantaj şi curând a început să favorizeze dezvoltarea cultului personalităţii. Acest lucru era la modă, din moment ce împăraţii de la Roma practicau fără nicio jenă cultul împăratului.

În toiul discursului lui Irod, cineva a avut ideea să-l aclame ca dumnezeu. Poporul a observat că vorbitorul agrea această ovaţie, aşa că mulţimea adunată i-a adus omagii peste omagii. Irod se afla în delir la auzul cuvintelor de preamărire ale mulţimii extaziate de propria inovaţie. Nu a trecut mult, şi lucrurile au început să depăşească măsura. Irod era cu adevărat într-o postură inadmisibilă.

Şi atunci s-a produs dezastrul. Vorbitorul s-a oprit brusc, s-a schimbat la faţă şi a început să dea semne că are nevoie de ajutor. Cei apropiaţi I-au înconjurat şi l-au scos repede pe braţe, în văzul mulţimii rămase fără glas. Curând s-a răspândit vestea că Irod s-a stins din viaţă lovit de o molimă misterioasă. Nimeni nu ştia exact cum se chema acea suferinţă, doar că trupul i-a fost invadat de viermi, care l-au devorat de viu, pur şi simplu, sub privirile neputincioase ale admiratorilor şi doctorilor săi.

Succesul la un pas de tine:

Lucrurile cuvenite lui Dumnezeu nu le pot fi atribuite oamenilor. Adoraţia şi slava sunt rezervate pentru El. Recunoaşte acest lucru şi dă-I lui Dumnezeu ce I se cuvine!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor