Famenul etiopian – condiția de bază

Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu.” Fapte 8:37

Pentru famenul etiopian, ca şi pentru oricare suflet, credinţa din toată inima este vectorul principal al mântuirii. Această credinţă din toată inima nu este nici produsul efortului omenesc şi nici un scop în sine, în ciuda statutului ei permanent de condiţie de bază a primirii mântuirii.

Credinţa personală este darul lui Dumnezeu oferit cu îndestulare şi fără discriminare tuturor. Credinţa enumerată printre darurile Du-hului este altceva decât credinţa personală care duce la mântuire. În timp ce darurile Duhului sunt înzestrări speciale şi diferenţiate de la Duhul Sfânt pentru progresul bisericii, credinţa personală este darul universal oferit în mod îndestulător tuturor oamenilor.

Alegerea personală face ca darul credinţei să se dezvolte până la cote şi performanţe remarcabile. Lipsa de preocupare pentru acest dar face ca el să se atrofieze sau chiar să se piardă, în cele din urmă. Fame-nul etiopian a făcut dovada interesului faţă de darul credinţei şi rezultatele nu au întârziat să se arate. Convingerile sale religioase au evoluat, făcându-l în măsură să ţină pasul cu mersul evenimentelor zilelor sale. El a fost unul dintre primii oameni ai lui Dumnezeu în toată regiunea etiopiană.

Credinţa se alimentează natural şi consistent din cercetarea Cuvântului. Scriptura este principala sursă de creştere a credinţei. În momentul în care famenul a ajuns la un moment de incertitudine şi dificultate de înţelegere şi interpretare a Scripturilor, Dumnezeu trimisese deja pe cineva să-l ajute să depăşească impedimentul. Providenţa lucrează bine cu credinţa.

Succesul la un pas de tine:

Credinţa este una dintre marile şanse pe care ni le oferă Dumnezeu pentru viaţa aceasta în perspectiva celei veşnice. Ea trebuie exersată mereu pentru a deveni eficientă.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor