Maria – dialog cu grădinarul

„Femeie” i-a zis Isus,„de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis:„Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau ” Ioan 20:15

Se poate să fim uneori atât de rupţi de realitate, încât să nu ne dăm seama cu cine stăm de vorbă, deşi persoana căutată este chiar cel cu care vorbim. Sunt în Scriptură, şi se află în viaţă, o mulţime de exemple care pot confirma acest lucru.

Maria avea în minte o serie de scenarii posibile despre unde s-ar putea afla trupul Mântuitorului, dar se pare că varianta învierii îi scăpa. Nu avem nicio îndoială că subiectul arzător din sufletul ei era situaţia rămăşiţelor pământeşti ale Domnului ei. Despre acest lucru discuta ea cu „grădinarul” care apăruse ca din senin în spatele ei, în timp ce examina mai bine mormântul.

Întrebarea pusă de presupusul grădinar a fost menită să pregătească într-un mod cât mai rapid calea spre adevăr şi realitate: „De ce plângi?” Necunoscutul dorea să o conştientizeze pe Maria despre adevăratele motive ale durerii şi căutărilor ei.„Pe cine cauţi?” era o repetare a primei întrebări, pusă în alte cuvinte.

Maria nu se dezice de ordinea priorităţilor ei.„Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau…” arată că ea se aştepta ca grădinarul să fie la curent cu frământările ei arzătoare. Era de înţeles că cea mai importantă lucrare a ei era să-şi continue ungerea începută cu o săptămână mai devreme în casa lui Simon Leprosul. În acest mod înţelegea ea să-şi exprime dragostea şi devotamentul faţă de Cel ce îi dăruise viaţa cea nouă.

Succesul la un pas de tine:

Căutând lucrurile cu adevărat de valoare, s-ar putea să avem surpriza întâlnirii cu ele chiar mai repede şi mai bine de cum ne-am imaginat.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor