Isus – taxă supranaturală

Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi; deschide-i gura, şi vei găsi în ea o rublă pe care ia-o şi dă-le-o lor, pentru Mine şi pentru tine. Matei 17:27

Uneori facem afirmaţii incorecte, din dorinţa de a corespunde aşteptărilor celor care ne chestionează. Judecata sănătoasă şi argumentele se dovedesc mai puţin importante decât presiunea creată de reproşurile celor din jur. În dorinţa noastră de a ieşi din starea de tensiune, ne prezentăm pe noi înşine într-o lumină favorabilă de moment, neglijând implicaţiile ulterioare ale unei asemenea poziţii.

Într-o zi, oficialii templului au dorit să-l şicaneze pe Petru cu neplata taxelor cuvenite. Pentru a ieşi cu obrazul curat, Petru a spus o minciună, afirmând că Mântuitorul este la zi cu acest fel de datorii, în realitate, lucrurile erau cu totul diferite. Isus Hristos nu Se simţea obligat să plătească acele dări. Acest lucru nu însemna nici desconsi-deraţie şi nici neglijenţă faţă de casa Tatălui Său. Tocmai Se arătase foarte interesat de calitatea ambianţei din locul de închinare şi a făcut o reformă în templu. Însă dinspre partea dărilor, El considera că acest lucru nu era prescris Fiului.

Întâlnindu-se cu Mântuitorul, Petru a primit misiunea să repare greşeala şi să prindă un peşte care avea în gură exact plata promisă celor de la templu. Indurarea divină a recurs la o minune pentru a-l scoate pe Petru din încurcătură. Altă dată ucenicul avea să cugete mai bine înainte de a face o promisiune pripită.

Este mult mai demn a prezenta argumentele şi poziţia personală, oricât ar fi acestea de nepopulare, decât de a prezenta faptele într-o lumină favorabilă, spunând o minciună.

Succesul la un pas de tine:

Sub presiunea opiniei publice, mai bine fii tu însuţi decât să spui lucruri care trebuie apoi reparate cu mare cheltuială şi bătaie de cap.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video