Frații lui Isus – eșec deocamdată

Mama şi fraţii Iui Isus au venit la El, dar nu puteau să-I vorbească din pricina norodului. Luca 8:19

După o bună vreme de la începerea lucrării Sale publice, familia lui Isus a început să-I ducă dorul. Mama Sa şi fraţii Săi doreau să-L vadă, mai ales că numele Lui începuse să fie rostit cu respect de un număr din ce în ce mai mare de oameni. Aşa că s-au pus pe drum şi nu a trecut mult până să-L repereze şi să-L găsească.

Ajunşi însă la locul Său de muncă, au constatat că învăţătorul era atât de ocupat încât nu Şi-a putut lua timp să stea de vorbă cu ei. Este posibil să fim tot aşa de contrariaţi cum erau şi ei când au primit răspunsul că, deocamdată, nu se poate. Să nu ne grăbim însă să judecăm pripit lucrurile.

Cine afirmă că Hristos Şi-a neglijat familia, trebuie să judece lucrurile în ansamblu, şi nu numai după un singur episod neclar şi izolat. Ce ar face un chirurg care primeşte un mesaj că cineva din familie a venit să-l vadă la spital, în timp ce el se află într-o operaţie foarte complicată, care îi ia mai multe ore de muncă şi încordare maximă! Puţin probabil că ar părăsi sala, înainte de a se asigura că pacientul său se află în siguranţă. Numai după aceea merge să vadă cine îl caută şi de ce. Notaţi că Hristos era şi El vindecător, chiar cel mai mare dintre toţi.

Familia Sa trebuia să ştie că la Hristos nu se vine cu recomandări sau nepotisme. Deocamdată, El era ocupat şi avea să-i acorde atenţie familiei atunci când lucrul acesta avea să fie posibil.

Succesul la un pas de tine:

Faptul că Mântuitorul acordă asistenţă oricui trebuie să te încurajeze să-L cauţi, cu atât mai mult cu cât nu ai niciun merit sau recomandare de la cineva.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor