Ana – prima mărturisitoare

A venit şi ea în acelaşi ceas şi a început să laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea Ierusalimului. Luca 2:38

Este emoţionant spiritul misionar al Anei. În mintea ei, lucrurile erau foarte bine organizate în jurul venirii lui Mesia. Ea stăpânea bine subiectul şi era totdeauna gata să întreţină o discuţie pe această temă. Aceasta nu era singura dată când ea îşi împărtăşea credinţa cu cei din jur. Era deja cunoscută ca una dintre acele persoane active care foloseşte orice ocazie pentru a mărturisi ceea ce crede despre răscumpărarea şi restatornicirea lui Israel. Dacă spiritul aşteptării mai lumina încă inima oamenilor, Ana avea o contribuţie chiar mai importantă decât a marilor conducătorilor de la Ierusalim.

Mărturia Anei era simplă şi practică. Ea nu facea trimitere la citate şi învăţaţi iluştri şi nici nu căuta ilustraţii extravagante prin care să captiveze atenţia celor de faţă. Cuvintele ei erau simple, calde şi uşor de înţeles. Ea dovedea o cunoaştere superioară a Scripturii şi aplicaţiile pe care le făcea mergeau la suflet.

Ana nu era agresivă în modul de a prezenta Evanghelia. Ea nu-i acosta pe cei neinteresaţi şi nici nu-i cicălea insistent pe cei pe care-i vedea dispuşi să o asculte. Ea nu folosea ocazia pentru a face trimiteri de natură politică şi nu acuza corupţia din ţară şi nici din biserică. Mărturisirea ei era luminoasă şi pozitivă. Ea credea în izbăvirea lui Israel şi vorbea despre Mesia. Prezenţa copilului Isus îi dădea ocazia să aducă noutăţi şi să facă aplicaţii noi cu privire la Mântuitorul cel aşteptat. Sub privirile mirate şi pline de încântare ale părinţilor lui Isus, Ana s-a alăturat lui Simeon, care vorbea despre Copilul acesta ca despre un mare reformator ce avea să mişte inima şi poziţia multora.

Succesul la un pas de tine:

Modelul Anei de mărturisire a credinţei poate fi urmat uşor de către oricine. Poţi încerca şi poţi avea succes!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor