Iosif – ascultare nobilă

Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului şi a luat la el pe nevastă-sa. Matei 1:24

Iosif cel neprihănit şi credincios avea nevoie de o confirmare de la Dumnezeu pentru a putea accepta povestirea invocată de Maria, drept explicaţie a sarcinii pe care o purta. Tocmai când se pregătea să-şi pună în aplicare planul de a o abandona pe Maria, Dumnezeu i-a vorbit printr-un vis. Întreaga explicaţie prezentată anterior de Maria a fost relatată punct cu punct de un înger al Domnului.

În mod suplimentar pentru el, îngerul a citat prorocia din Isaia 7:14, cu precizarea că aceste lucruri se vor împlini în viaţa Măriei, logodnica lui.„Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: «Dumnezeu este cu noi».” Ca orice vis inspirat, acesta a creat o puternică impresie asupra sufletului lui Iosif. O convingere clară a luat loc în mintea sa. El a răsuflat uşurat în ceea ce priveşte îndoielile cu privire la fidelitatea Măriei. Mai rămânea însă cealaltă parte neplăcută, că trebuia să facă faţă cuvintelor răutăcioase ale oamenilor din jur. Mai mult decât atât, mânia şi suspiciunea lui Irod aveau să năvălească în curând asupra familiei sale, iar grija de a proteja pruncul căutat de soldaţii ucigaşi îi revenea tot lui.

Asumându-şi alături de Maria misiunea de părinte, Iosif s-a dovedit ascultător şi responsabil pentru a-i asigura o copilărie de calitate Celui care era Mântuitorul lumii. Oamenii din jur aveau să-L cunoască pe Isus ca fiu al lui Iosif, iar această ipostază fusese deja asumată cu credinţă şi devotament în urma unei descoperiri dumnezeieşti.

Succesul la un pas de tine:

Atunci când Dumnezeu îţi confirmă drumul pe care doreşte să mergi. El va deschide şi posibilităţi să poţi ajunge în siguranţă la bun sfârşit. Mai rămâne însă ca tu să nu te abaţi din cale.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor