Maria – supunere imaculată

Maria a zis; „Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. Luca 1:38

Maria a fost numită fericită între femei, dar nimeni nu poate înţelege povara acestei fericiri. Cei care îl puteau recunoaşte în Fiul ei pe Mesia, Cel aşteptat în lume, o numeau cu adevărat cea mai onorată dintre femei. Dar numărul acestora era insignifiant, în timp ce numărul celorlalţi era enorm. Părerea celor multi era că Maria este o femeie uşoară, care a conceput un copil înainte de a se căsători. Acest lucru, dacă ar fi fost aşa cum gândeau cei mai mulţi, era o mare ruşine. Aceasta avea să fie o povară cu atât mai greu de purtat, cu cât inima Măriei era curată faţă de păcatul de care era acuzată.

La toate aceste aspecte a trebuit Maria să se gândească atunci când a acceptat să fie însărcinată de la Duhul Sfânt. Supunerea ei nu era un simplu gest de acceptare a unei situaţii pe care nu ar fi putut să o depăşească. Supunerea ei nu era resemnare în faţa implacabilului, ci responsabilitate de bunăvoie, cu asumarea tuturor urmărilor.

Supunerea Măriei era mai mult decât obedienţă specifică unei femei învăţate să asculte şi să nu comenteze în faţa dorinţei cuiva mai puternic. Maria se oferea bucuroasă pe ea însăşi, cu tot ceea ce era şi avea, pentru ca planul lui Dumnezeu să se poată realiza în viaţa ei fără nicio oprelişte. Maria dorea să se facă voia lui Dumnezeu cu ea şi trăia cu bucurie şi dăruire această mare taină a evlaviei. Neajunsurile şi efectele secundare ale misiunii ei erau pentru ea de mult mai mică importanţă decât înălţarea sufletească de a se dărui lucrării Domnului.

Succesul la un pas de tine:

Ceea ce ne cere Dumnezeu nouă este mult mai puţin riscant decât ceea ce i-a cerut Măriei. Putem accepta cu bucurie şi putem împlini cu pasiune.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor