Hristos – nedorit de ai săi

A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Ioan 1:11

Când stăm în faţa unei uşi, după ce am apăsat de câteva ori pe butonul soneriei, aşteptăm cu nerăbdare să ne deschidă cineva. Dacă nu pentru mai mult, măcar pentru efortul de a ajunge până acolo, ne simţim împliniţi atunci când uşa ni se deschide. Este un adevărat lux dacă persoana căutată ne şi primeşte bine şi ne pofteşte în casă.

Încercăm un sentiment penibil atunci când constatăm că este cineva acasă, dar nu doreşte să ne primească. Sentimentul de respingere este unul dintre cele mai dureroase lucruri care ne sunt date să le trăim. Acesta este cu atât mai greu, cu cât aşteptările şi pregătirile noastre au fost mai mari.

Prinţul universului a făcut pregătirile cele mai minuţioase pentru a Se întâlni cu ai Săi. El S-a întrupat. Nu cunoaşte nimeni exact nivelul stresului unei întrupări. Cu siguranţă presupune renunţare şi dezbrăcare de sine în cel mai înalt sens al cuvântului. Fiul lui Dumnezeu a pus deoparte slava Tatălui şi a coborât până în valea lumii, ca să-i vadă pe ai Săi. Dar ai Săi nu L-au primit.

Deşi El le dăduse o mulţime de semne că vrea să vină să-i vadă, când chiar a venit, ei erau ocupaţi cu tot felul de lucruri de nimic şi nu au avut vreme să-L primească. Atunci El a început să Se intereseze de vecini şi de străini şi aceştia parcă L-au primit cu mai multă bucurie decât ai Săi. Până la urmă, neavând încotro. El le-a lăsat vecinilor şi străinilor darurile pe care le adusese cu Sine pentru ai Săi. Şi cum ei au insistat mult să nu-L primească şi chiar L-au alungat pe cruce să moară, El a trebuit să-Şi îndrepte preferinţele spre alţii, care erau binevoitori să-L primească. Până la urmă, i-a ales pe aceştia ca popor al Său şi a fost bucuros să ştie că şi ei L-au ales ca Domn.

Succesul la un pas de tine:

Lista privilegiaţilor este încă deschisă. Cine doreşte îl poate primi şi El va fi bucuros să te recunoască printre ai Săi!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor