Mica – nebănuita pace

El va fi pacea noastră! Când va veni asirianul în ţara noastră şi va pătrunde în palatele noastre, vom ridica împotriva lui şapte păstori şi opt căpetenii ale poporului. Mica 5:5

Ca să stai în faţa cruzilor asirieni cu păstori şi judecători de obşte pare un vis cu totul nerealist. În mod obişnuit, nu poţi apăra un palat fără armată şi muniţie de război. Dar atunci când Dumnezeu este luat în calcul, lucrurile se schimbă. Atunci când El garantează şi asigură pacea şi ocrotirea poporului Său, lucrurile stau cu totul altfel. Când Dumnezeu este de partea noastră şi când este chiar pacea noastră, vrăjmaşii nu mai sunt o ameninţare de care să ne temem.

Un mod foarte interesant în care intervine Dumnezeu este cel în care combatanţii sunt transformaţi în prieteni. Exemplul lui Iacov şi Esau la întâlnirea de la pârâul Iaboc este de la sine grăitor. Iacov se pregătea de confruntare, iar fratele său a fost convins de Dumnezeu să îl întâmpine ca frate şi prieten. Dumnezeu a dărâmat, cel puţin pentru un moment, zidul de despărţire, aducând pace. În aceste condiţii, cei şapte păstori şi cei opt bărbaţi de frunte ai poporului fac faţă foarte bine formalităţilor de întâmpinare şi protocol.

Expresia: „El va fi pacea noastră” pare să sugereze mai degrabă îndepărtarea stării de război decât răpunerea vrăjmaşilor. Imaginile profetice ale păcii eterne fac referire mai degrabă la nimicirea carelor de război decât la nimicirea vrăjmaşilor. Dumnezeu va nimici vrăjmăşia şi astfel va aduce pacea pe pământ.

Succesul la un pas de tine:

Modelul de mai sus poate fi o soluţie pentru unele stări de tensiune în care eşti implicat. Dumnezeu poate îndepărta vrajba, dacă este solicitat şi lăsat s-o facă!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor