Iosia – excelență târzie

Înainte de Iosia, n-a fost niciun împărat care să se întoarcă la Domnul ca el, din toată inima, din tot sufletul şi din toată puterea lui, întocmai după toată legea lui Moise; şi chiar după el, n-a fost niciunul ca el. Totuşi Domnul nu S-a întors din iuţimea mâniei Lui celei mari, de care era aprins împotriva lui Iuda, din pricina tuturor celor ce făcuse Manase ca să-L mânie. 2 Împărați 23:25,26

Viaţa şi reformele lui Iosia constituie o experienţă foarte interesantă privind efectele pe termen lung ale unei vieţi de neascultare păcătoasă. În ciuda seriozităţii pe care Iosia a dovedit-o, reformele sale nu au mai putut schimba prea mult cursul negativ al lucrurilor determinate de răutatea înaintaşilor săi.

Manase, bunicul său, i-a întrecut în răutate şi decădere pe toţi împăraţii lui Iuda de dinaintea sa. Timp de cincizeci de ani de domnie, el a făcut ce se putea mai rău pentru a introduce semnele închinării păgâne chiar şi în templul Domnului din Ierusalim. Domnia lui Amon, care a urmat, a fost scurtă şi rea. El a fost asasinat de către un grup de curteni rebeli, care, la rândul lor, au fost omorâţi de către popor. Astfel a ajuns pe tron Iosia, fiul lui Amon.

Iosia a ales să-I slujească Domnului din toată inima. El a susţinut lucrările de reparaţie şi renovare de la Casa Domnului, unde a fost redescoperită Cartea Legii. Acest lucru l-a impresionat profund pe Iosia, care a recurs la o serie de reforme privind sfântul locaş şi serviciile de închinare. Drept urmare, Dumnezeu a amânat judecăţile stârnite de răutatea părinţilor săi.

Succesul la un pas de tine:

Unele lucruri bune pot veni prea târziu, dar chiar şi atunci merită încercate. Un anumit câştig se poate totuşi obţine.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor