Obed-Edom – binecuvântarea prezenței

Chivotul Domnului a rămas trei luni în casa lui Obed-Edom din Gat, şi Domnul a binecuvântat pe Obed-Edom şi toată casa lui. 2 Samuel 6;11

Este impresionant faptul că nenorocirea lui Uza a fost urmată de o binecuvântare pentru casa lui Obed-Edom. Ne putem imagina groaza care s-a produs cu ocazia morţii lui Uza. Probabil că Obed-Edom a fost extrem de îngrijorat când a văzut că împăratul ezită să ducă chivotul în cetatea sa şi că îl plasează pentru o vreme în casa lui. Este lesne de înţeles că, neputând să evite situaţia, Obed-Edom a luat toate măsurile de siguranţă. Ne putem imagina cu câtă teamă sfântă s-a purtat fiecare om din casa lui faţă de acest obiect misterios.

Dumnezeu a dorit să dezvolte mai departe lecţia începută cu pedepsirea lui Uza pentru subaprecierea sfinţeniei chivotului. El a binecuvântat în mod vizibil casa unde chivotul era găzduit temporar. Nu ştim exact cum s-a manifestat această binecuvântare, dar putem fi siguri că teama celor din casă a fost curând înlocuită de bucurie, confort şi împlinire. Ei s-au bucurat de sănătate, prosperitate materială, rodnicia câmpului şi a turmelor.

Mesajul pe care Dumnezeu îl transmitea cu această ocazie era că prezenţa Sa nu trebuia să aducă numai teamă sfântă, ci şi binecuvântare cerească. Semnele prosperităţii lui Obed-Edom au ajuns repede la urechile lui David, care nu a întârziat să aducă chivotul acasă, în cetatea de reşedinţă. David şi tot Israelul trebuiau să ştie că lucrurile sfinte nu sunt de apucat, dar că prezenţa divină este binevoitoare faţă de cei care se apropie de Dumnezeu în felul prescris de El.

Succesul la un pas de tine:

Încearcă să dezvolţi aria binecuvântărilor lui Dumnezeu, apropiindu-te de El cu smerenie şi respect.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor