David – motive mai largi

David a cunoscut că Domnul îl întărea ca împărat al lui Israel şi că-i ridica împărăţia din pricina poporului Său Israel. 2 Samuel 5:12

Este foarte frumos ce se spunea despre David, că era conştient de faptul că Dumnezeu îl întărea ca împărat al lui Israel. Acest om al lui Dumnezeu era convins că planul divin avea în vedere bunăstarea poporului ales, iar el era instrumentul prin care Dumnezeu îşi împlinea făgăduinţele. El nu considera că aceasta era o favoare care avea în vedere doar propria sa persoană, ci un întreg popor. David considera că binecuvântările sale personale erau rodul unei conjuncturi binecuvântate, mai largi.

Conştienta implicării sale într-un plan mai vast îi dădea lui David lin sentiment de măreţie şi amploare. El avea o mai bună înţelegere cu privire la mărirea şi slava lui Dumnezeu. Lucrarea în care era cuprins întrecea graniţele limitate ale unei simple experienţe umane. El se percepea pe sine ca un element activ într-un sistem uriaş al lucrării divine. El era conştient de interdependenţa multor elemente care intrau în componenţa sistemului şi dorea să fie un factor de armonie şi creştere împreună.

Conştienţa poziţiei sale în planul divin sporea calitatea relaţiei cu Dumnezeu şi a închinării. Pe această cale, el reuşea să-L cunoască şi să-L înţeleagă mai bine pe Dumnezeu. Uimirea sa şi laudele sale cunoşteau o notă nouă şi mai înaltă. Psalmii săi deveneau mai luminoşi şi mai încărcaţi de bucurie. Mărturia sa despre Dumnezeu era mai cuprinzătoare şi mai convingătoare. El vedea cum Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţele sub ochii săi şi prin intermediul faptelor sale.

Succesul la un pas de tine:

Atunci când te poţi înţelege ca parte integrantă dintr-un plan mai complex, prin care Dumnezeu îşi împlineşte planurile, viaţa ta spirituală şi profesională cunoaşte un nou val de progres.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor