David – creștere și însoțire

David ajungea tot mai mare şi Domnul Dumnezeul oştirilor era cu el. 2 Samuel 5:10

David umbla cu Dumnezeu şi înaintarea sa era vizibilă. Nu fusese un drum uşor. Zeci de ani de hărţuială şi nesiguranţă fuseseră parcurşi deja pe această cale a devenirii. Acum toate necazurile trecutului erau date uitării. Alte vremuri se profilau la orizont, alte provocări aveau să menţină trează mintea şi braţul înarmat al împăratului. Scăpat din împresurarea anilor de pribegie, împăratul lui Israel înflorea de la o zi la alta. Sub apropiata călăuzire şi însoţire a lui Dumnezeu, familia sa era în reală creştere. Viaţa publică şi privată a împăratului sporea mereu. Prietenii şi duşmanii puteau vedea prosperitatea puterii şi influenţei lui David. Proiectele sale de dezvoltare prindeau contur zilnic. În mod evident, Israel se afla în plin avânt social, economic, politic şi militar. Viaţa religioasă cunoştea de asemenea realizări excepţionale.

Apariţiile în public ale împăratului erau marcate de tot mai mare susţinere din partea seminţiilor lui Israel. Cuvintele sale erau pline de putere şi înţelepciune. Oricine putea să tragă uşor concluzia că Dumnezeu era izvorul acestei prosperităţi generale.

Istoria lui Israel se apropia de punctul ei culminant. Tot ce spusese Dumnezeu mai frumos şi mai îmbietor era pe punctul de a se realiza chiar în anii care aveau să vină. Făgăduinţele făcute lui Avraam, Isaac şi Iacov abia acum începeau să-şi vadă împlinirea, după atâţia ani de aşteptare, luptă şi pribegie. Căderile şi ridicările lui Israel creaseră un curs ascendent, care se apropia de momentul de maximă strălucire. David era omul prin care Dumnezeu lucra cu putere, pentru împlinirea făgăduinţelor Sale.

Succesul la un pas de tine:

Prosperitatea nu este totdeauna semnul aprobării şi însoţirii divine, dar atunci când are o lucrare de împlinit cu cineva. Dumnezeu îi dă şi mijloacele, şi ocaziile necesare. Şi cu tine Dumnezeu are ceva de făcut.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor