Vrăjitoarea din En-Dor – servicii fatale

Atunci Saul a zis slujitorilor lui:„Căutaţi-mi o femeie care să cheme morţii, ca să mă duc s-o întreb.” Slujitorii lui i-au zis: „Iată ca în En-Dor este o femeie care cheamă morţii.” 1 Samuel 28:7

Există perioade în care fenomenele paranormale cunosc o dezvoltare fără precedent. Disperarea şi confuzia socială sunt medii foarte prielnice în care spiritismul, cu toate formele şi ramurile lui, prinde rădăcină.

În ţara lui Israel vrăjitoria fusese interzisă ca fiind dăunătoare pentru închinătorii adevăratului Dumnezeu. Acest lucru nu înseamnă însă că această practică fusese şi eradicată. Atunci când Saul a dorit să consulte o femeie care chema morţii, slujitorii săi aveau deja răspunsul. În En-Dor, o necromantă îşi făcea veacul fără ca cineva să o deranjeze.

Saul se afla la capătul timpului său de har. El adăugase rele peste rele până când s-a înstrăinat de Dumnezeu cu totul. Atunci când a constatat că nu mai primeşte niciun fel de semn din partea lui Dumnezeu, a devenit extrem de neliniştit şi înclinaţia sa pentru fapte riscante l-a împins la acţiunea disperată de a apela la necromanţie.

Ceea ce a auzit Saul de la arătarea ce părea să fie Samuel nu era decât o manevră ocultă de rutină. Spiritele rele pot reproduce fără nicio greutate aparenţa fizică şi chiar gesturile şi glasul celor răposaţi. Faptul că mesajul presupusului Samuel s-a împlinit întocmai nu este greu de explicat, din moment ce Saul a ales de bunăvoie să primească mesaje din lumea spiritelor. Acum ele aveau controlul şi puteau chiar să prezică ce aveau de gând să facă. Pasul lui Saul în consultarea vrăjitoarei din En-Dor s-a dovedit a fi fatal.

Succesul la un pas de tine:

Nu căuta întunericul cu lumânarea! La o mică adiere, flacăra se poate stinge şi nu mai ştii pe unde să ieşi. Dimpotrivă, umblă în lumină şi nu vei da peste întuneric!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video