David refugiul optim

Aşa a fugit şi a scăpat David. El s-a dus la Samuel la Rama şi i-a istorisit tot ce-i făcuse Saul. Apoi s-a dus cu Samuel şi a locuit în Naiot. 1 Samuel 19;18

Devenind conştient de cele ce erau gata să i se întâmple, David a ales cel mai potrivit loc de refugiu. A fugit la Samuel, care se afla la Rama, una dintre capitalele de suflet ale prorocului.

Este interesantă această alegere a lui David. Pentru el, Samuel era omul prin care Dumnezeu i-a descoperit rostul vieţii. Acum nu mai putea înţelege ce se întâmplă cu el şi de ce permitea Dumnezeu ca viaţa să-i fie ameninţată fără temei. În acest moment de cumpănă şi confuzie, David a alergat la omul lui Dumnezeu pentru a primi sfat şi ajutor.

Din momentul în care Samuel l-a anunţat pe Saul că îi va fi luată împărăţia şi că Dumnezeu îl leapădă ca împărat, prorocul nu a mai dorit să mai aibă de-a face cu împăratul apostat. Este posibil ca nici Saul să nu se mai fi simţit confortabil în prezenţa lui Samuel.

Pentru David însă, Samuel era singura sursă de siguranţă şi ocrotire. De fapt, David se simţea în prezenţa lui Dumnezeu lângă acest bărbat venerabil. Acest gest are o semnificaţie aparte în contextul vieţii spirituale a lui David. Probabil că deja Psalmul 23 începuse să prindă contur în inima dulcelui cântăreţ al lui Israel. David începuse că constate că Domnul era Păstorul lui şi că numai El îl poate ocroti, chiar dacă ar fi să umble prin valea umbrelor morţii.

Alergând la Samuel, David se refugiase de fapt la Dumnezeu. Nu mai aici se simţea în siguranţă, iar faptele imediat următoare au dovedit cât de inspirată a fost alegerea sa.

Succesul la un pas de tine:

Unde te simţi în siguranţă în momentele de confuzie? Nu uita să te adăposteşti în prezenţa lui Dumnezeu, în care se poate ascunde bine fiecare suflet creat şi răscumpărat de El. Eşti aşteptat cu drag!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor