Mical – un dram de prevedere

Ea l-a coborât pe fereastră şi David a plecat şi a fugit. Aşa a scăpat. 1 Samuel 19:12

Mical avea motive serioase să fie îngrijorată de soarta soţului ei. Ea cunoştea prea bine perfidia şi ura tatălui ei, aşa că a luat toate măsurile de prevedere pentru a-i salva viaţa lui David.

Probabil că asemenea fratelui ei Ionatan, Mical a descoperit la David o mulţime de motive de încântare şi apreciere, iar când acestea s-au combinat cu iubirea ei de tânără femeie, ataşamentul său faţă de David a devenit evident. Ea îl iubea cu adevărat pe acest bărbat puternic şi nobil, iar dorinţa tatălui ei de a-l elimina cu orice preţ nu putea avea întâietate faţă de preferinţele legitime ale sufletului ei. Astfel, Mical a acţionat în consecinţă.

Este posibil ca Mical să nu-i fi furnizat soţului ei toate detaliile şi dedesubturile complotului pus la cale de Saul, dar acţiunea de salvare imaginată de ea a fost luată în serios de David. Planul a reuşit şi viaţa lui a fost cruţată.

Pentru a obţine cele mai bune rezultate, nu este suficient să deţii mare informaţiile necesare. Dacă aceste date nu conduc la acţiunea care ne impune, ele pot deveni curând nefolositoare. Iar pe deasupra, prevederea este o măsură care se impune adesea pentru a preîntâmpina eşecul. Măsurile de siguranţă dovedesc un grad avansat de chibzuială şi dorinţă de protejare a valorilor în care investim timp, energie, resurse şi speranţă. Este posibil ca protecţia bunurilor să fie uneori destul de costisitoare, dar dacă sistemul funcţionează, vom constata curând că a meritat efortul. Mical putea să se felicite, deoarece promptitudinea acţiunii ei a salvat ce avea mai scump în viaţă.

Succesul la un pas de tine:

Ce măsuri de precauţie se impun pentru a-ţi proteja ce ai mai scump? Luptă să realizezi ceva, dar nu uita să şi aperi ce ai realizat!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video