Moise – conformitate cu originalul

Să faceţi cortul şi toate vasele lui după chipul pe care vi-l voi arăta. Exod 25:9

Timpul petrecut de Moise cu Dumnezeu pe munte a fost ocazia în care i-au fost transmise indicaţiile necesare realizării centrului de închinare. Din moment ce viaţa lui Israel se desfăşura în bivuac, era de aşteptat ca şi acest centru să fie, de asemenea, un cort. Trebuia să fie un cort deosebit, atât prin calitatea materialelor, cât şi prin piesele de inventar pe care avea să le conţină.
Templul lui Israel din pustie urma să fie o lecţie permanentă despre Dumnezeu şi planul Său de mântuire. Fiecare detaliu avea să fie de maximă importanţă, pentru a nu distorsiona mesajul despre mântuire.

Timp de patruzeci de zile, Moise a urmat cursuri de perfecţionare privind sistemul folosit de Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor. Dacă este să evaluăm în termenii actuali, nivelul de informare la care a ajuns Moise este cu adevărat remarcabil. Cortul întâlnirii urma să reglementeze întreaga viaţă religioasă şi civilă a lui Israel, aşa că totul trebuia făcut cu cea mai mare exactitate.

Dacă Templul din Ierusalim, care a preluat funcţiile Cortului întâlnirii după aşezarea poporului în ţară, a devenit unul dintre cele mai importante secrete ale succesului şi excelenţei lui Israel, acest lucru se datorează locului strategic pe care îl ocupa în economia şi cultura poporului ales.

Moise a făcut toate obiectele şi a rânduit toate serviciile întocmai după prototipul arătat de Dumnezeu pe munte. Aprobarea divină nu a întârziat să se arate, iar Dumnezeu a preluat Cortul întâlnirii ca fiind locaşul Său, aflat în proprietatea Sa.

Succesul la un pas de tine

:

Urmează cu exactitate instrucţiunile, mai ales dacă acestea vin de la Dumnezeu. Pe această cale te asiguri de reuşiră.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor