Iosif – succesul subteran

Mai marele temniţei nu se mai îngrijea de nimic din ce avea Iosif iu ni.mă; pentru că Domnul era cu el. Şi Domnul îi dădea izbândă în tot ce făcea. Geneza 39:23

Oamenii de succes nu sunt dependenţi prea mult de locul în care se află. Ei pot reuşi chiar şi în cele mai vitrege condiţii. În timp ce unii nu se pot menţine pe linia de plutire nici chiar în condiţii de mare calmă, oamenii cu adevărat de succes răzbesc chiar şi prin cea mai aprigă furtună.

Iosif era parcă făcut să reuşească. Aruncat pe nedrept în temniţă şi uitat acolo chiar şi de cei cărora le făcuse bine, el începuse să se distingă printre întemniţaţi ca un om competent şi de nădejde. Nu a lipsit mult până când directorul închisorii să-i confere postul de adjunct. E posibil ca în această poziţie, viaţa sa după gratii să nu fi fost prea dură, deşi nu semăna cu libertatea şi prosperitatea de afară.

Fără îndoială că Iosif avea calităţi manageriale remarcabile, cared făceau să se afirme oriunde s-ar fi aflat. Raportul sacru, însă, nu a făcut referire la acestea înaintea calităţilor sale sufleteşti şi a vieţii sale religioase. Biblia menţionează simplu că Dumnezeu era cu el şi îi dădea izbândă în toate.

Prezenţa lui Dumnezeu în viaţa lui Iosif nu era un lucru întâmplător, sporadic şi dependent doar de alegerea divină. Domnul era cu Iosif pentru că şi Iosif era cu Domnul. El acorda timp, interes şi mijloace dezvoltării vieţii sale spirituale. Succesul lui Iosif chiar şi în condiţii de detenţie era asigurat tocmai datorită preocupărilor serioase pentru sufletul său şi pentru Dumnezeu. Prosperitatea sa era rezultatul şi oglinda realităţilor lui sufleteşti.

Succesul la un pas de tine:

Cum poţi prospera chiar şi în condiţii total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiţii nefavorabile. Poţi prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor