Avram – intervenție de urgență

Cum a auzit Avram că fratele său fusese luat prins de război, a înarmat trei sute optsprezece din cei mai viteji slujitori ai lui, născuţi în casa lui, şi a urmărit pe împăraţii aceia până la Dan. Geneza 14:14

Istoria vieţii lui Avram este o importantă lecţie de credinţă. Dar Avram se distinge la fel de bine şi prin capacitatea de a acţiona în caz de urgenţă. Un episod care ilustrează această abilitate este acela în care el a primit vestea că viaţa lui Lot şi bunurile sale sunt ameninţate. Acţiunea lui Avram a fost promptă şi rezultatele imediate.

Atunci când oamenii şi bunurile au fost în afară de orice pericol, Avram nu a ezitat să-şi exprime mulţumirea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu, care l-a ajutat. Cu această ocazie, vedem la Avram spirit de sacrificiu şi curaj, dar şi corectitudine şi altruism.

Faptele sunt, de cele mai multe ori, cei mai buni martori cu privire la ceea ce sunt oamenii. Nu ştim exact cât de mulţi erau năvălitorii care l-au luat pe Lot şi averile sale, împreună cu alte prăzi din câteva cetăţi din zonă. Trei sute optsprezece oameni neantrenaţi special în purtarea şi mânuirea armelor pare să fie un număr insuficient pentru a face faţă momentului. Totuşi, forţa de şoc mobilizată de Avram s-a bucurat de un strălucit succes.

Se pare că moralul eliberatorilor conduşi de Avram era foarte bun. Motivaţia şi cauza luptei lor erau drepte, şi acest lucru le-a dat curaj. Un mic număr de oameni care au dreptate şi care apreciază acest lucru rezolvă repede şi bine o misiune riscantă. Ei nu pot rămâne nepăsători atunci când intervenţia lor este necesară. Implicarea lor va fi încununată de succes.

Succesul la un pas de tine:

Fii dispus să te implici într-o acţiune în caz de urgenţă. Poate că nu este confortabilă şi nici lipsită de riscuri, dar vei fi mulţumit dacă răspunsul tău se va dovedi salvator!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor