Avram – chemat la binecuvântare

Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvânta: îti voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare.” Geneza 12:1,2

A fi un neam mare, a fi binecuvântat de Dumnezeu şi a avea un nume respectat de toţi oamenii sunt lucruri de dorit pentru oricine. Prea puţini sunt însă cei care se pot bucura de asemenea favoruri din partea lui Dumnezeu. Dificultatea nu constă în faptul că numărul de locuri pentru cei binecuvântaţi este limitat sau că Dumnezeu este prea zgârcit cu cei mai mulţi dintre noi. Limitele binecuvântării nu sunt atât de mult impuse din afară, cât mai ales sunt autodeterminate din interiorul vieţii personale.

Dacă citim numai făgăduinţa lui Dumnezeu faţă de Avram şi omitem condiţiile cerute, nu putem pricepe nimic din secretele realizării de sine şi ale celebrităţii.

În viaţa lui Avram era necesar mai întâi un EXOD personal şi numai după aceea putea avea loc o intrare binecuvântată în Ţara Făgăduită. El trebuia să iasă din lucrurile cu care era obişnuit si care îi erau familiare pentru a putea intra în cele noi şi superioare. Avram a fost un om confruntat cu şocul schimbării şi al noului, şi în această situaţie nu avea cum să reziste decât numai ca om al credinţei.

În conţinutul binecuvântării lui Dumnezeu pentru Avram se cuprinde vizibil mântuirea întregului neam omenesc. Acest lucru presupune sacrificiu, renunţare şi efort serios de a ieşi, a umbla şi a ajunge acolo unde Dumnezeu aşteaptă şi porunceşte să fim.

Succesul la un pas de tine:

Poţi fi o binecuvântare pentru cei din jur. Există uneori detalii în comportamentul tău care ar putea spori bucuria celorlalţi. Dezvoltă-le conştient!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video