Eva – curiozitate fatală

Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el. Geneza 3:6

Eva a dorit să verifice mai întâi dacă pomul reprezintă vreo amenințare fizică şi a constatat că orice îngrijorare era de prisos. Fructele pomului cunoştinţei binelui şi răului erau bune la gust. După aromă şi aspect, ceva misterios părea că se va întâmpla. O experienţă nouă şi încă netrăită avea să urmeze. Vai, cât de mare a fost surpriza neplăcută!

După ce s-a asigurat că fructul oprit nu produce efecte mortale imediate, Eva i-a împărtăşit soţului această descoperire. În loc să-şi aducă aminte de opreliştea lui Dumnezeu asupra a ceea ce făcea, Adam a preferat să alunece pe toboganul răului. Există o voluptate pe care păcatul o produce şi care face din cădere un lucru cel puţin interesant, dacă nu fascinant.

În clipa următoare, Satana, care meşterise cu maximă atenţie acest scenariu, avea să devină stăpânul întregii istorii de tristeţe şi ruină, care începea să se prefigureze.

Descoperirea fatală a început cu o curiozitate aparent nevinovată, în realitate, aceasta era o încălcare directă şi expresă a interdicţiei divine.

Alegerea drumului rău poate fi sprijinită pe o mulţime de argumente şi detalii care să demonstreze că varianta nu este chiar aşa de rea. Argumentul suprem al ascultării şi neascultării este trecut sub tăcere, deoarece acesta ar bloca drumul curiozităţii care doreşte să meargă până la capăt, cu orice preţ.

Succesul la un pas de tine:

Identifică şi evaluează curiozităţi care te atrag spre descoperiri fatale. Administrează-ţi în mod constructiv căutările personale.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor