Caută mereu să îți dezvolți puterile

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. (Proverbele 2:6)

Ai nevoie să cauţi mereu cea mai înaltă cultivare a minţii şi a sufletului pentru a putea aduce în educarea şi instruirea copiilor tăi un spirit liniştit şi o inimă iubitoare; pentru a-i putea umple cu aspiraţii curate şi a cultiva în ei ataşament pentru lucrurile corecte, curate şi sfinte. (…) Caută mereu să-ţi dezvolţi puterile ca să poţi face cea mai conştiincioasă şi desăvârşită lucrare în familie, atât prin Cuvânt, cât şi prin exemplu. (Review and Herald, 15 septembrie 1891).

Nu trebuie să-ţi urmezi propriile înclinaţii. Trebuie să fii foarte atent şi să fii un bun exemplu în toate lucrurile. Nu fi inactiv! Trezeşte-ţi energiile latente. (…) Adu la îndeplinire îndatoririle esenţiale pe care le ai. Cercetează şi vezi cum să aduci la îndeplinire cu promptitudine cele mai simple, mai neinteresante, mai obişnuite, dar şi cele mai necesare îndatoriri. (Îndrumarea copilului, p. 74)

Părinţii n-au ajuns încă să înţeleagă uimitoarea putere a educaţiei creştine. Există mine ale adevărului ce trebuie exploatate, dar care au fost în mod curios neglijate. Această indiferenţă, nepăsare, nu are aprobarea lui Dumnezeu. Părinţi, Dumnezeu vă cheamă să priviţi această problemă cu ochi sfinţiţi. Până în prezent nu aţi făcut decât să o atingeţi uşor numai la suprafaţă. Aduceţi-vă la îndeplinire lucrarea, mult timp neglijată, şi Dumnezeu va coopera cu vol. Faceţi-vă lucrarea cu tragere de inimă, şi Dumnezeu vă va ajuta să progresaţi. Începeţi prin a aduce Evanghelia în viaţa de familie. (Îndrumarea copilului, p. 73)

Cea mai înaltă cultivare a sufletului, care dă curăţie, înalţă gândurile şi dă mireasmă spirituală cuvintelor şi faptelor, cere un efort atent şi asiduu. Este nevoie de răbdare pentru a plivi orice motiv rău din grădina Domnului (Manuscript 128,1901).

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor