Să stăm pentru principii în ciuda opoziției

Le-am trimis soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă pogor; cât timp l-aş lăsa să vin la voi, lucrul ar înceta.” (Neemia 6:3)

Dumnezeu are oameni în rezervă, pregătiţi să răspundă cererii, ca lucrarea Sa să fie ferită de orice influenţă corupătoare. El va fi onorat şi glorificat. Când Duhul divin îi imprimă în minte ideea că este potrivit pentru lucrare, omul rânduit de El răspunde: „lată-mă, trimite-mă!” (…) Neemia s-a dovedit un om pe care Dumnezeu îl putea folosi pentru a înlătura principiile false şi a repune în valoare principiile de origine cerească; şi Dumnezeu l-a onorat. Domnul va folosi în lucrarea Sa oameni fermi ca oţelul când vine vorba de principii, oameni care nu vor fi influenţaţi de argumentele false ale celor care şi-au pierdut viziunea spirituală.

Neemia a fost ales de Dumnezeu pentru că a fost dispus să coopereze cu El în postura de restaurator. S-a recurs la falsitate şi intrigă pentru a-i perverti integritatea, dar el nu a acceptat să fie cumpărat. A refuzat să fie corupt de şiretlicurile oamenilor fără principii, care fuseseră plătiţi să facă o lucrare rea. Nu le-a îngăduit să-l intimideze ca să meargă pe calea laşităţii. Când vedea că se acţiona în baza unor principii rele, nu stătea ca spectator şi nu încuviinţa fapta prin tăcerea sa. Nu-i lăsa pe oameni să tragă concluzia că se afla de partea cea rea. Lua poziţie hotărâtă şi neînduplecată de partea binelui. Nu ceda nici măcar o frântură de influenţă în favoarea pervertirii principiilor stabilite de Dumnezeu. (Review and Herald, 2 mai 1899)

Ne vom confrunta cu opoziţie de toate felurile, cum s-au confruntat şi constructorii zidurilor Ierusalimului, dar, dacă veghem, ne rugăm şi lucrăm ca ei, Dumnezeu va purta bătăliile noastre şi ne va da biruinţe preţioase. (…) Noi trebuie să mergem înainte cu o încredere neşovăielnică, crezând că Dumnezeu va da adevărului Său o mare şi preţioasă biruinţă. (…) Sprijinindu-ne pe Isus, vom duce cu noi puterea de convingere că avem adevărul. (Review and Herald, 6 iulie 1886)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor