Să respectăm Sabatul

Moise a zis poporului: „Nu vă înspăimântaţi, căci Dumnezeu a venit tocmai ca să vâ pună la încercare şi ca să aveţi frica Lui înaintea ochilor voştri, pentru ca să nu păcătuiţi.” (Exodul 20:20)

Se cere curaj moral pentru a lua poziţie de partea păzirii poruncilor lui Dumnezeu. Un împotrivitor al adevărului a spus cândva că numai oamenii slabi de minte (…) ar părăsi bisericile pentru a ţine ziua a şaptea ca Sabat. Dar un pastorcare îmbrăţişase adevărul i-a răspuns: „Dacă gândeşti că doar cel slab de minte le-ar părăsi, atunci… încearcă!” Se cere curaj moral, fermitate, hotărâre, perseverenţă şi foarte multă rugăciune ca să treci în tabăra nepopulară.

Când stăm sub scutul larg al Celui Atotputernic, nu ne simţim în minoritate. Dumnezeu este o majoritate. (…) Noi trebuie să ţinem seama de faptul că Hristos ne-a pus să fim o lumină în mijlocul întunericului moral al lumii. Nu trebuie să reprezentăm greşit caracterul lui Dumnezeu, nu trebuie să fim neliniştiţi, să spunem ce gândim, să-i blamăm, să-i criticăm şi să-i condamnăm pe alţii, ci trebuie să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să ne modeleze caracterul după chipul lui Hristos.

Să vedem acum ce va face Isus pentru noi, dacă îl lăsăm. În rugăciunea pentru ucenicii Săi, El a spus: „Dar, acum, Eu vin la Tine şi spun aceste lucruri pe când sunt încă în lume, pentru ca să aibă în ei bucuria Mea deplină” (Ioan 17:13). Este posibil să ai bucurie când asculţi de Hristos? Aceasta este singura bucurie adevărată pe care o poate avea cineva! (Manuscript 37,1894)

Se va îndepărta vreodată Mântuitorul şi te va lăsa să te zbaţi singur? Nu, niciodată! (…) Sărăcia vine asupra acestei lumi şi va fi un timp de strâmtorare cum n-a fost niciodată de când sunt naţiunile. Vor fi războaie şi veşti de războaie şi feţele oamenilor vor păli. Poate că va trebui să treci prin suferinţă, poate că uneori vei suferi de foame, dar Dumnezeu nu te va uita în suferinţele tale. (…) El va pune la probă credinţa ta. (…) Noi suntem aici pentru a înfăţişa lumii pe Hristos, spre a-L reprezenta pe El şi puterea Lui înaintea omenirii. (Evanghelizare, p. 240-241)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor