El nu s-a amestecat printre cei ce aveau putere

„Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, împărăţia Mea nu este de aici.” (Ioan 18:36)

În lumea religioasă de azi, sunt mulţi care, în opinia lor, lucrează pentru întemeierea împărăţiei lui Hristos ca organizaţie pământească, lumească. Ei doresc să facă din Domnul stăpânitorul regatelor lumii acesteia, conducător în curţile, în taberele şi în adunările ei legislative, în palatele şi în pieţele ei. Ei aşteaptă ca El să domnească prin prevederi legale, impuse de autoritatea omenească. Deoarece acum Hristos nu este aici în persoană, ei vor căuta să acţioneze în locul Lui. (…) Stabilirea unei asemenea împărăţii este ceea ce doreau iudeii din zilele lui Hristos. (…) Dar El a zis: „împărăţia Mea nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36). El nu dorea un tron pământesc.

Cârmuirea sub care trăia Isus era coruptă şi opresivă; în toate părţile erau abuzuri strigătoare: extorcare, intoleranţă şi cruzime. Cu toate acestea, Mântuitorul n-a încercat să facă reforme civile. El n-a atacat abuzurile naţionale, nici nu i-a condamnat pe duşmanii naţiunii. Nu s-a amestecat în treburile celor care deţineau autoritatea sau care se ocupau de administraţie. El, care ne-a fost pildă, S-a ţinut departe de guvernele pământeşti. Nu pentru că era indiferent la suferinţele oamenilor, ci pentru că leacul nu era în măsuri omeneşti exterioare. Pentru a avea succes, tratamentul trebuie să ajungă la fiecare în mod individual şi trebuie să înnoiască inima.

Împărăţia lui Hristos nu va fi întemeiată prin hotărârile tribunalelor, consiliilor sau ale adunărilor legislative, nici prin patronajul oamenilor mari ai lumii, ci prin sădirea naturii lui Hristos în natura omenească prin lucrarea Duhului Sfânt. „Tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan 1:12,13). (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui Iisus, p. 509)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor