Facă-se voia Ta!

S-a depărtat a doua oară şi s-a rugat zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de la Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!” Matei 26:42

Am retrăit accidentul de sute de ori în mintea mea – urcând dealul, teroarea vederii microbuzului pe sensul meu, impactul imediat, osul piciorului meu rupt pătrunzând prin ciorap, în timp ce laba piciorului atârna într-o parte, şi nici un sunet de pe locul din dreapta. „Mamă, vorbeşte cu mine”, am strigat. Tăcere. Am sărit într-un picior în jurul maşinii, să o scot pe mama. Mama, aplecată şi strânsă între scaun şi bord, gemea de durere: „Nu pot să respir.” A trebuit s-o îndrept, altfel se sufoca. Trăgând-o afară din maşină, am aşezat-o pe o pernă pe jos, am căzut lângă ea, am luat-o în braţe, am rugat-o să respire şi m-am rugat pentru ajutor.

Zilele următoare au trecut în ceaţă. Miracolul a fost că chirurgii au reuşit să-mi reaşeze laba piciorului şi puteam să merg din nou. Dar într-o săptămână, şansele mamei mele de a supravieţui au scăzut de la 10% la 5%, în timp ce se instala infecţia, iar ficatul şi rinichii au început să cedeze.

L-am sunat pe pastor pentru un serviciu de ungere pentru mama. „Ştii, Kay”, a spus el, „ungerea înseamnă la fel de mult a spune: ‘Facă-se voia Ta’ ca şi vindecarea mamei tale.”

Am închis, suspinând cu lacrimi amare. „Nu”, am ţipat. „Mama trebuie să trăiască.” Nu puteam spune cuvintele „Facă-se voia Ta.” Mama nu putea muri astfel – victima nevinovată a unui accident stupid. În care eu fusesem şolerul. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.

Mai târziu, când îi povesteam pastorului despre lupta mea, el a spus: „Crezi că a fost uşor pentru Isus să spună: Facă-se voia Ta, în Grădina Ghetsemani, când ştia că în câteva ore scurte trebuia să treacă prin propria lui moarte dureroasă?”

Dintr-o dată am realizat că, prin această experienţă, trecusem prin Ghetsemani cu Isus şi L-am găsit acolo pe Dumnezeu, iar acum, cu pace în inimă, puteam spune: „Facă-se voia Ta.”

La douăzeci şi două de zile după accident, mama a murit.

Care este rugăciunea ta? Poți spune: „Facă-se voia Ta” sau spui încă: „Facă-se voia mea”?

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor