Tragedia Veacurilor, pierdută şi găsită

Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. (Exodul 20:8)

Într-o după-amiază de Sabat, în 2010, am simţit îndemnul să ies şi să distribui literatură. Am vizitat căminul profesorilor din zona noastră şi le-am dat fiecăruia câte o carte Tragedia Veacurilor. Familiile păreau să le primească cu bucurie.

Dar totuşi un cuplu tânăr mi s-a părut puţin sceptic. La început au râs, dar până la urmă au luat cartea şi mi-au mulţumit. Mai târziu, m-am rugat, implorând Duhul Sfânt să impresioneze inimile tuturor celor care au primit cartea şi să o citească. Am mers înapoi la biserică şi le-am cerut membrilor să se roage pentru cei care primiseră cărţile.

În anul următor, m-am întors în aceeaşi şcoală şi am observat cuplul de care am amintit. Bărbatul mi-a povestit: „Anul trecut am început să citesc Tragedia Veacurilor, dar mi-am pierdut rapid interesul. Aşa că am aruncat-o într-o cutie care trebuia arsă. Dar, la începutul acestui an, nu m-am simţit confortabil amintindu-mi de unele lucruri pe care le citisem în acea carte. Aşa că am început să caut prin casă şi am găsit cartea în cutie. Am îmbrăţişat-o de bucurie, pentru că am crezut că o pierdusem. Am citit despre Martin Luther, un catolic devotat, care a părăsit Biserica Romano-Catolică atunci când a aflat adevărul. Am aflat şi despre Sabat. I-am trimis cartea soţiei mele, care era pe altă insulă, ca să-l nască pe băieţelul nostru. Citind-o, ea a fost convinsă de adevărul lui Dumnezeu şi de Sabat, la fel ca mine.”

După ce mi-au povestit această experienţă, tânărul cuplu a afirmat: „Acum vedem cât de mare este dragostea lui Dumnezeu.” Au cumpărat şi alte cărţi, precum Calea către Hristos, Viaţa lui Iisus, Biblia Stampley şi setul Tiny Tots Library. Apoi le-am oferit în dar cartea Patriarhi şi profeţi.

La scurtă vreme după aceea, s-au hotărât să înceapă să păzească Sabatul. Călătoreau câţiva kilometri în fiecare vineri după-amiază până la biserică şi rămâneau acolo tot Sabatul, întorcându-se la şcoală duminică dimineaţa. Pastorul a început să studieze Biblia împreună cu ei şi, în septembrie 2011, ei s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea prin botez.

Rafaele şi Ana se bucură acum în adevărul lui Dumnezeu.

Peni Vuia, Fiji

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video