Acompaniamentul lui Dumnezeu

Roman Podlewski – pianist celebru

Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea. (Filipeni 2:13)

Cu siguranţă, aplauzele nu erau pentru băieţel, la fel cum nici realizările noastre nu sunt meritele noastre, ci ale lui Dumnezeu care stă mereu în spatele nostru, ajutându-ne să ne atingem ţintele propuse. Dacă astăzi reuşeşti să duci la îndeplinire un lucru, adu-ţi aminte de Cel care oferă posibilitatea şi succesul tuturor planurilor.

De multe ori se întâmplă să stăm în lumina reflectoarelor pentru o realizare sau să zâmbim în timp ce oamenii ne aplaudă pentru o interpretare frumoasă, fără să ştim cărui fapt datorăm succesul sau reuşita.

Roman Podlewski s-a născut pe 7 octombrie 1915 şi a fost unul dintre cei mai buni pianişti ai epocii sale. Era un punct de referinţă în lumea muzicii, fiind invitat pretutindeni să interpreteze muzică clasică spre încântarea şi delectarea ascultătorilor. Tehnica şi viteza sa de interpretare erau remarcabile.

Cu ocazia unui concert, în timpul ultimelor pregătiri, când mulţimea se grăbea să intre în sală pentru a-l asculta pe maestrul Podlewski, un băieţel s-a strecurat pe sub cortină pe scenă şi, văzând pianul, s-a aşezat şi a început să cânte cu un deget singura piesă pe care o cunoştea de la orele de pian: Twinkle, Twinkle, Little Star. Mama lui, care îl căuta disperată, a înlemnit văzându-l la pian. Toată lumea privea cu uimire şi o uşoară neplăcere scena. După câteva minute, a intrat pe scenă maestrul Podlewski şi i-a şoptit băiatului să continue, iar el a început să-l acompanieze şi să îmbogăţească armoniile acelei piese simple. La sfârşit, sala a izbucnit în ropote de aplauze.

Edmond Lucaciu, Braşov

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video