Dreptatea învinge

Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic; toiagul de domnie al împărăţiei Tale este un toiag de dreptate. (Psalmii 45:6)

Mai mult decât orice, lui Vladimir Simakov îi plăcea să citească, în special poveşti cu detectivi şi romane istorice. Poveştile care îi stârneau cel mai mult interesul erau cele în care binele triumfa asupra răului. Soţia lui îl numea pe Vladimir „visătorul kremlinez”, datorită credinţei lui de neclintit în dreptatea care va birui.

Într-o zi, la serviciu, un tânăr pe nume Alexander a adus o geantă mare plină cu cărţi şi l-a invitat pe Vladimir să arunce o privire asupra lor. Ce e cu acest gunoi? s-a întrebat el sceptic. A citit titlul uneia dintre cărţi, Tragedia Veacurilor. „Care este tema acestei cărţi?” a întrebat el. Alexander i-a spus că această carte descrie lupta dintre bine şi rău. Vladimir a concluzionat că trebuie să fie ficţiune sau o poveste cu zâne. Dar Alexander i-a spus că era reală:

– Şi cine câştigă? Binele sau răul? a întrebat Vladimir.

– Binele câştigă, i-a răspuns Alexander.

– Nu se poate, a spus Vladimir. Binele câştigă doar în poveşti.

Alexander l-a încurajat să citească acea carte pentru că era bazată pe evenimente istorice. Vladimir era acum şi mai curios. Apoi Alexander i-a arătat o carte despre primii creştini – Faptele apostolilor. Vladimir ştia sigur că le vrea, dar s-a gândit: Voi părea un nebun dacă iau aceste cărţi. Din fericire, dorinţa lui de a avea acele cărţi a fost atât de puternică, încât le-a cumpărat pe amândouă. Acest eveniment a avut loc în urmă cu 14 ani.

Vladimir a citit cărţile şi a cerut încă două despre biruinţa lui Hristos şi triumful dreptăţii. A petrecut mult timp cu Alexander, încercând să găsească răspunsuri şi să primească înţelepciune din Biblie pentru viaţa de zi cu zi. Când s-a alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a fost însoţit de familia lui şi a adus şi pe mulţi alţii la biserică. Îi place să citească din Scriptură şi să îi ajute pe alţii să studieze Biblia. Acum este responsabil cu Şcoala de Sabat în biserica locală. Lucrează ca evanghelist cu literatură, distribuie cărţile care i-au schimbat viaţa şi l-au convins că dreptatea va triumfa asupra răului.

Alexander Krutov, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video