Noul organist

„Duceţi-vă dar la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi.” (Matei 22:9)

Într-o zi, făceam colportaj într-un district mai mic, numit Springfield, aflat la 25 de kilometri la sud de oraşul Montego Bay, din Jamaica. Vizitasem de mai multe ori o şcoală de acolo şi prezentasem cărţile noastre la mai mulţi profesori. Dar nu mi-am dat seama că una dintre profesoare, pe care nu o abordasem înainte, mă urmărea cu interes la fiecare vizită pe care o făceam în şcoală.

Într-o zi, intrând în incinta şcolii, m-a chemat la ea şi mi-a spus:

– Am observat că ori de câte ori vii aici mergi la ceilalţi profesori, dar la mine nu vii. Ce ai de vânzare? m-a întrebat în timp ce răsfoia cărţile. Vreau cartea de Imnuri creştine cu note. Eu cânt la orgă într-o biserică baptistă.

Apoi mi-a spus un lucru care mi-a atras atenţia:

– Duhul Sfânt îmi vorbeşte şi aş vrea să merg la o biserică unde oamenii se închină sâmbăta.

Nu am ezitat să o invit la cea mai apropiată biserică adventistă, promiţându-i că voi fi şi eu acolo. În primul Sabat, am sperat să o văd la biserică, dar nu a venit. În Sabatul următor, am mers la aceeaşi biserică şi am aşteptat-o. La ora 10, am simţit îndemnul să găsesc pe cineva care avea maşină şi să merg să o aduc cu maşina. Am găsit un şofer dispus să mă ducă până la casa acelei doamne. Am oprit la poartă şi am strigat-o. Fiul ei i-a spus că o aştepta o femeie afară. Când m-a recunoscut, s-a decis să vină. S-a îmbrăcat foarte repede şi am mers împreună la biserică.

Din acea zi, ea a continuat să frecventeze biserica şi să se bucure de părtăşia din adunare. Astăzi, împreună cu fiica ei sunt membre ale bisericii rămăşiţei lui Dumnezeu, iar ea slujeşte ca organistă.

Evangheliştii cu literatură sunt agenţii lui Dumnezeu prin care lumina adevărului este dusă altora. Prin cărţile şi invitaţiile pe care le împărţim celor cu care intrăm în contact, multe vieţi sunt schimbate şi pregătite pentru împărăţia lui Dumnezeu. Să nu uităm ce putere mare are ospitalitatea. Dumnezeu să ne ajute să fim generoşi cu invitaţiile noastre de a veni la casa Domnului şi să participăm la sărbătoarea unde învăţăm din Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu.

Anna Watson-Lawrence, Jamaica

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video