Cuvinte pline de putere

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător (…) judecă simţirile şi gândurile inimii.” (Evrei 4:12)

Distribuirea de literatură din casă în casă îmi oferă cele mai frumoase experienţe din viaţă. Într-o zi, în oraşul Sabah din Malaysia, sora mea Rose şi cu mine făceam colportaj şi am ajuns la o casă unde am găsit doar o adolescentă. I-am arătat cărţile noastre, dar nu avea bani. La plecare, i-am oferit nişte pliante gratuite şi un talon pentru a se înscrie la cursul prin corespondenţă Vocea Profeţiei. La început a refuzat, dar după ce i-am explicat că era gratuit, s-a înscris bucuroasă. În acea zi, am vizitat toate casele din acel sat şi am vândut cărţi. L-am lăudat pe Domnul pentru aceasta.

Dar partea interesantă a acestei relatări a avut loc abia 22 de ani mai târziu. Într-un Sabat, vizitam biserica dintr-un sat, unde predicam şi recrutam membri din biserică pentru a deveni evanghelişti cu literatură. Predicam în acea zi despre cuvintele pline de putere din cărţile noastre. Am împărtăşit o experienţă despre cum conduce Dumnezeu şi despre cărţile care câştigă multe suflete preţioase. Am spus şi că Dumnezeu trimite îngeri în ajutorul nostru, lucru pe care l-am experimentat chiar eu. După predică, o doamnă s-a ridicat şi a spus: „Cred fiecare cuvânt din ceea ce aţi spus despre cuvintele pline de putere din cărţile noastre, pentru că şi eu am experimentat acest lucru. O femeie a vizitat satul nostru cu mult timp în urmă şi mi-a oferit nişte pliante gratuite, prezentându-mi cursurile de la Vocea Profeţiei. La început le-am refuzat, deoarece nu aveam bani, dar mi-a spus cu multă bunătate: «Sunt gratuite», aşa că m-am înscris şi eu şi aşa am aflat despre acest adevăr. Astăzi mă aflu aici datorită acelei evangheliste cu literatură!”

Am recunoscut relatarea şi mi-am amintit de acea adolescentă. Nu pot spune cât de fericită am fost să o văd pe acea femeie slujindu-l Domnului. Imediat m-am ridicat şi am spus că îmi amintesc foarte bine de acea zi. „Acea femeie care ţi-a dat talonul eram eu.” i-am spus. Ne-am salutat cu mare bucurie şi sunt sigură că Cerul s-a bucurat alături de noi.

Noi trebuie să îi conducem pe oameni la cer. Mergi şi împarte cărţi, pliante şi taloane de înscriere la studii biblice. Îndreaptă-te spre fiecare inimă!

Iaibi Ogou, Malaysia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video