Domnul nostru este omniscient

 

Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Am început ziua de 23 mai 2005 plin de energie, întărit de rugăciune şi de Cuvânt, pentru a duce Evanghelia. Conduceam maşina şi tocmai plătisem taxa pentru a intra pe autostradă, când dintr-odată am auzit un zgomot puternic. Am ameţit şi gâtul îmi era înţepenit. Un şofer neexperimentat tocmai lovise spatele maşinii mele. Maşina a fost lovită destul de tare şi amândoi am fost duşi la spital. Din fericire, doctorii mi-au spus că mă voi recupera total în trei săptămâni, dar nu puteam înţelege de ce avusese loc accidentul. În acea dimineaţă am ieşit din casă hotărât să împărtăşesc altora Evanghelia, nu să ajung în spital. Eram convins însă că urma să aflu planul lui Dumnezeu pentru mine.

În dimineaţa următoare, un domn care arăta mai elegant făcea vizitele de dimineaţă, întrebând fiecare pacient dacă se simţea bine şi dacă observa vreun progres. Era medicul-şef al acelui spital. Observând că citesc din Biblie, m-a întrebat:

– Mergeţi la biserică?

– Da, merg la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, i-am răspuns eu.

Apoi mi-a spus că avea studii teologice şi era membru activ în Biserica Prezbiteriană. Am deschis subiectul despre Sabat şi i-am dat în dar cartea Tragedia Veacurilor. De asemenea, l-am sfătuit să se înscrie la cursul biblic Vocea profeţiei. L-am invitat apoi să participe la întâlnirile de evanghelizare prin satelit pe care fratele Mark Finley le prezenta în acel an.

Spre surprinderea mea, a participat consecvent şi, la sfârşit, a hotărât să se boteze. Atunci am ştiut că acela era sufletul pe care Dumnezeu îl pregătise pentru mine în ziua accidentului. Ştiu că El a pus la cale acea întâlnire ciudată, dar asta nu e totul. înainte de accident, am promis că voi oferi o sumă pentru un proiect de construcţie a unei biserici, deşi nu aveam un venit substanţial sau o rezervă de bani. Am descoperit însă că banii de la asigurare erau suma pe care spusesem că o voi dona în acel proiect.

Dumnezeu este omniscient. El ne îndrumă gândurile şi modelează circumstanţele. El pregăteşte şi se ocupă de tot în lucrarea mea zilnică de colportaj.

Chung Hee Lee, Coreea de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video