Capturat de adevăr

Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

Un lider al studenţilor din Nigeria a primit două cărţi de la profesorul tu din liceu, Solomon Acheampong, pe care să le citească. Cărţile se numeau The Mark of the Beast („Semnul fiarei”) şi Which Day is the Sabbath? („În ce zi este Sabatul?”). Profesorul lui a fost nerăbdător să afle răspunsul lor după citirea cărţilor.

– Ai citit cărţile? l-a întrebat profesorul.

Nu, domnule. Le-am pus deoparte, deoarece acum mă pregătesc pentru examenele finale, i-a răspuns el.

– Încearcă să le citeşti când poţi.

După examene, tânărul a citit cele două cărţi şi informaţiile găsite acolo i-au străpuns inima. A început să ceară explicaţii din partea conducătorilor bisericii lui cu privire la Sabat. Răspunsurile lor însă nu l-au mulţumit, aşa că încercat să afle mai multe informaţii despre biserica în care se predica despre Sabatul zilei a şaptea. Un profesor adventist de ziua a şaptea l-a invitat la închinare în cea mai apropiată biserică adventistă, la aproximativ 20 de kilometri depărtare. Conducătorul bisericii de acolo i-a dat câteva cărţi de Ellen White. Acele cărţi i-au întărit dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu şi dorinţa de a-l sluji Lui.

Astfel au început eforturile lui de a se înscrie la Seminarul Adventist din Africa de Vest, în prezent Universitatea Babcock. Pentru a-şi plăti taxa iniţială de înscriere şi a-şi asigura banii necesari, a făcut colportaj şase luni. Dar lucrarea lui nu s-a oprit acolo. Pe parcursul celor cinci ani de studiu la facultate, el a făcut colportaj în fiecare zi din cele patru veri şi cu jumătate de normă în timpul şcolii, pentru a-şi finanţa studiile.

La câţiva ani după absolvire, a primit chemarea de a ocupa o poziţie de conducere în Departamentul Publicaţii din cadrul bisericii. De atunci înainte, Duhul lui Dumnezeu a domnit în viaţa acestui tânăr şi a lucrat mulţi ani ca lider în cadrul Departamentului Publicaţii. Cu adevărat Dumnezeu i-a arătat acestui tânăr „ce parte să îşi aleagă”. Dumnezeu are un plan pentru fiecare. Şi, căutând voia Sa, planurile Sale sunt făcute cunoscute. Numele lui Dumnezeu să fie lăudat pentru lucrarea prin publicaţii a Bisericii Adventiste.

Abraham D. Obaya, Coasta de Fildeş

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor