Minune la etajul şapte

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. (Matei 7:7)

„Doamne, sunt obosit! Aceasta e ultima uşă la care bat, apoi voi merge acasă,” am şoptit în timp ce păşeam pe holul de la etajul şapte al unui bloc din Brooklyn, New York. În acea seară răcoroasă de joi îmi fusese extrem de greu să ajung la oamenii înfometaţi după Hristos, dar cărora le era teamă să îl deschidă uşa.
La ultima uşă mi-a răspuns o femeie cu un zâmbet cald. I-am prezentat publicaţiile noastre şi a fost atât de încântată, încât le-a cumpărat pe luate. Ca de obicei, i-am adresat invitaţia de a se înscrie la cursul de studii biblice şi ea a acceptat cu bucurie, exprimându-şi dorinţa de a afla mai multe despre Isus. Înainte de a pleca, ne-am rugat împreună.

Câteva luni mai târziu, m-a sunat pentru a-mi spune cât de fericită era că luase acele cărţi şi despre marea schimbare care avusese loc în viaţa ei. Fusese mult binecuvântată de studiile biblice şi citea Tragedia veacurilor. Urma să se căsătorească şi m-a invitat şi pe mine. Am întrebat-o dacă voia să fie „căsătorită” cu Isus. Ea mi-a răspuns imediat:

– O, da! Isus a făcut atât de multe pentru mine. De când v-am întâlnit, nu am mai fost la fel!

Am participat la nunta ei şi i-am reamintit de următorul pas. Apoi, ne-am despărţit, neştiind dacă ne vom mai întâlni vreodată.

După alte câteva săptămâni, am participat la o serie de întâlniri de reînviorare în Brooklyn şi am ţinut o predică despre dragostea nepieritoare a lui Dumnezeu. La încheierea mesajului meu, am adresat un apel celor care doreau să îşi predea inima lui Isus. Spre surprinderea mea, am văzut-o pe femeia aceea, împreună cu soţul ei, venind pe culoar. La sfârşitul acelor întâlniri, amândoi au fost botezaţi.

I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru minunea de la etajul şapte. În spatele acelei ultime uşi era o inimă care aştepta să fie condusă la Isus. Ellen White scria:„Dumnezeu va face în curând lucruri mari pentru noi dacă ne plecăm cu umilinţă şi încredere la picioarele Lui. (…) Mai mult de o mie de persoane vor fi în curând convertite într-o singură zi şi majoritatea dintre aceştia vor fi convinşi la început prin citirea publicaţiilor noastre” (Advent Review and Sabbath Herald, 10 nov. 1885).

Desmond C. Haye, Statele Unite ale Americii

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor