Isten jelenléte elűzi a félelmet

„Hát nem parancsoltam-e meg neked, hogy légy bátor és erős? Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az ÚR, a te Istened mindenben, amiben jársz.” (Józs 1:9)

Csak Isten jelenléte űzheti el azt a félelmet, ami teherré teszi az életet a félénk gyermek számára. Tanítsuk meg neki kívülről ezt az ígéretet: „Az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket” (Zsolt 34:8). Olvassuk el vele együtt Elizeus és a hegyi város történetét, hogy lássa maga előtt a próféta és a felfegyverzett csapatok között álló mennyei angyalok fényes körét. Olvassa el azt is, hogy a halálra ítélt Péternek miként jelent meg Isten angyala, és hogyan vezette őt ki biztonságban a fegyveres őrök mellett, a masszív ajtókon és a reteszekkel bezárt, hatalmas vaskapun át. Olvassuk el a tengeri jelenetet is, amikor a viharban, a hosszú küszködéstől és éhezéstől kimerült katonáknak és tengerészeknek Pál – a kihallgatása és kivégzése felé tartó rab – a következő bátorító és reménykeltő szavakat mondta: „Jó reménységben legyetek; mert egy lélek sem vész el közületek… Mert ez éjjel mellém álla egy angyala az Istennek, akié vagyok, akinek szolgálok is, ezt mondván: Ne félj Pál! A császár elé kell néked állanod. És ímé az Isten ajándékba adta néked mindazokat, kik te veled hajóznak.” Pál hitt ebben az ígéretben és így biztosította társait: „közületek senkinek sem esik le egy hajszál a fejéről.” Így is lett. Mivel azon a hajón volt egy ember, akin keresztül az Úr tudott munkálkodni, egy egész hajónyi pogány katona és tengerész megmenekült…

Mindazok, akik önbizalomhiánnyal küszködnek, és emiatt irtóznak a feladatoktól és kötelességektől, tanuljanak meg Istenre hagyatkozni! Így sokan közülük, akik egyébként haszontalanul élnének a világban, talán mások terhére is, Pál apostollal együtt majd elmondhatják: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít” (Fil 4:13). (Education, 255, 256.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor