A Szentírás tanulmányozása

„Mert amiket régen megírtak, a mi tanulságunkra írták meg, hogy állhatatossággal és az Írások vigasztalása által reménységünk legyen.” (Rm 15:4)

Ez a Szent Könyv kiállta Sátán támadásait, aki gonosz emberekkel szövetkezett, hogy mindent, ami Isten jellemét tükrözi, sötétségbe és homályba burkoljon. De az Úr megőrizte ezt a Szent Könyvet jelenlegi formájában az Ő csodálatos erejével – ez egy térkép vagy útikalauz az emberi családnak, amely megmutatja a mennybe vezető utat… Ez az Üzenet… az útikalauz egy bukott világ lakói számára, amelyet megörököltek azért, hogy miközben tanulmányozzák és engedelmeskednek az irányításnak, egyetlen lélek se tévedjen el az úton. (The Testimony of Jesus, 11, 13)

Soha nem volt olyan idő, amikor fontosabb lett volna Krisztus követőinek a Bibliát tanulmányozni, mint napjainkban. Megtévesztő hatások érnek bennünket minden oldalról és elengedhetetlen, hogy tanácskozzunk Jézussal, a legjobb barátunkkal… Dávid kijelenti: „Szívembe rejtettem a te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened” (Zsolt.119:11). Mennyien estek bűnbe azért, mert nem tanulmányozták Isten Igéjét imádságos lelkülettel, nem érzékelték a bűn bűnösségét, és nem fedezték fel, hogyan tudnának állhatatosan ellenállni annak! Amikor a kísértés rájuk tör, védtelennek tűnnek, és nem ismerik az ellenség eszközeit. Veszélyes időkben élünk és amikor közeledünk a föld történelmének lezárulásához, nem lesz biztonság azok számára, akik nem ismerik Isten Igéjét… Minden, ami megrostálható, meg lesz rostálva… Isten gyermekei elérték zarándoklatuk legkritikusabb részét; mert az ellenség hálókkal és buktatókkal veszi körül őket. És mégis, az Úr útmutatásával, amely világosan feltárul az Ő Igéjében, biztonságban járhatunk és nem kell botladoznunk… Lapjain keresztül mennyei hang vezet bennünket. (The Youth’s Instructor, May 18, 1893.)

Az Isten Igéje iránti engedelmesség az egyedüli védelmünk a világot pusztulásba taszító bűnök ellen. (Child Guidance, 556.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor