A jobb örökség

„Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökség, amely a mennyben van fenntartva számotokra.” (1Pt 1:4)

Kéréseink ne fakadjanak önző vágyakkal teli szívből. Isten arra tanít minket, hogy azon kincseket válasszuk, melyek hozzájárulnak az ő dicsőségéhez. Azt szeretné, hogy a földi helyett a mennyei mellett döntsünk. Kitárja előttünk a mennyel való kereskedelem lehetőségeit és áldásait. Legmagasztosabb céljainkat bátorítja, kincsünk legjavát biztosítja. Mikor a földi tulajdon elmúlik, a hívő örvendezni fog mennyei kincseinek; annak a gazdagságnak, melyet semmi földi szerencsétlenségben el nem veszíthet. (The Review and Herald, 1898. augusztus 16.)

Milyen szomorú, hogy az emberek elfordulnak a mennyei örökségtől, hogy a büszkeség, önzés és magamutogatás élvezetének éljenek; és önmagukat Sátán uralmának átadva elveszítik azon áldást, amit mind ebben az életben, mind az eljövendőben élvezhetnének. Beléphetnének a mennyei palotákba, Krisztussal való szabadságuk és egyenjogúságuk alapján, angyalokkal és mennyei fejedelmekkel érintkezhetnének és mégis – bármennyire is hihetetlennek tűnik – elfordulnak e mennyei vonzástól…

Sátán versenyt folytat és küzd az emberek lelkéért… Szándéka, hogy egyetlen fénysugarat se tudjanak megragadni a leendő mennyei lakosoknak tartogatott jövőbeli tisztességből, az örök dicsőségekből és ne tapasztalhassák meg a menny boldogságának előízét… (Fundamentals of Christian Education, 234, 235.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor