Becsületesség

„Mert gondunk van a tisztességre nemcsak az Úr előtt, hanem az emberek előtt is.” (2Kor 8:21)

Anyagi ügyeinkben a világosság határozottan ragyogjon! Ne kövessünk el semmi becstelenséget! Intézzünk mindent a legszigorúbban vett becsületességgel! Inkább veszítsünk anyagilag, mintsem becstelenül pénzre tegyünk szert! Ha becsületesen üzletelünk, végül nem lesz veszteségünk. Ebben a világban kell megélnünk Isten törvényét, itt kell jellemünket isteni hasonlóságra tökéletesítenünk. Akár hívőkkel, akár hitetlenekkel kerülünk kapcsolatba, anyagi ügyeinket egyenes, igazságos elvek alapján kell intéznünk. Mindent Isten törvényének fényében lássunk, és tegyünk mindent a csalás, kettősség, ravaszság egyetlen nyoma nélkül! (The S.D.A. Bible Commentary 3:1158.)

A babiloni köntösért s a jelentéktelen ezüst és aranykincsért Ákán beleegyezett, hogy a gonosznak adja el magát; hogy saját lelkére vonja Isten átkát; hogy lemond a gazdag kánaáni birtok jogáról, s elveszíti a jövő minden kilátását: a halhatatlan örökséget az újjáteremtett földön. Ez valóban félelmetes ár a gonosz úton szerzett nyereségért. (The Signs of the Times, 1881. május 5.)

Végezzük dolgainkat becsületesen, igazságosan ebben a gonosz világban. Vannak akik akkor cselekszenek így, mikor a becsületesség nem veszélyezteti világi érdekeiket; de aki ezen elv szerint cselekszik, annak nevét kitörlik az élet könyvéből.

Szigorú becsületességet kell ápolnunk. Egyszer élünk csak ezen a világon, nem tudunk visszajönni és helyrehozni hibáinkat; ezért minden lépésünket istenfélelemmel és figyelmes megfontoltsággal tegyük meg.

Amikor Isten összegyűjti drágaköveit, akkor az igazak, a nyíltak, a becsületesek lesznek választott kincsei. Az ilyeneknek az angyalok készítik a koronát, s e csillag díszítette fejékekről az Isten trónjáról áradó dicsőség fog visszatükröződni. (The Review and Herald, 1896. december 29.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor