Jó könyvek, melyek nemesítik az elmét

„Boldog, aki olvassa…” (Jel 1:3)

Gyakorlattá tettük, hogy családi körben tartalmas és érdekes könyveket olvassunk a Bibliával együtt, és gyermekeink mindig örültek, amikor ily módon kötöttük le figyelmüket. Elejét vettük ezzel annak a nyughatatlan vágynak, hogy odakinn az utcán tartózkodjanak más fiatalokkal, ugyanakkor a hasznos olvasásra való ízlésüket is ápoltuk… A Prófétaság Lelke köteteinek ott kell lennie minden családban, és kívánatos, hogy hangosan olvassanak belőle a családi körben… A Bizonyságtételek olyan útmutatásokat tartalmaznak, melyek a család minden tagjának, szülőknek és gyermekeknek egyaránt, hasznosak. Ha ezeket hangosan felolvassák az egész család előtt, a gyermekek és a szülők is sokat meríthetnek tanácsaiból, intéseiből és feddéseiből… Szenteljünk időt a Szentírás és más érdekes könyvek olvasására, melyek ismeretben részesítenek és eszünkbe vésik a helyes elveket! A család válassza ki a legjobb olvasót a hangos olvasásra, míg a többiek hasznos foglalkozással kössék le magukat! Így ezek az otthoni esték egyszerre tehetők kellemessé és hasznossá. (The Review and Herald, 1882. december 26.)

A gyermekeknek szükségük van megfelelő olvasmányra, mely szórakozást és felüdülést nyújt, ugyanakkor nem mételyezi az elmét és nem gyengíti a testet. (The Review and Herald, 1879. december 11.)

A legtöbb gyermek és fiatal olvasnivalót akar, de ha nem választjuk ki számukra az anyagot, saját maguk fognak választani. Mindenütt találhatnak romboló hatású olvasmányokat, amiket hamar megkedvelnek. De ha tiszta, jó olvasmánnyal látjuk el őket, akkor ízlésük ebbe az irányba fog fejlődni. (The Review and Herald, 1879. december 11.)

Ha gyakoroljuk a jó cselekvését, akkor a szívben ellenérzés fog kialakulni minden iránt, ami alantas, olcsó és nem helyénvaló. (The Youth’s Instructor, 1894. január 18.)

A tiszta, egészséges olvasás olyan az értelemnek, mint a táplálék a testnek. Ettől megerősödsz a kísértésekkel szemben, helyes szokásokat fogsz kialakítani és a helyes elvek szerint cselekedni. (The Review and Herald, 1882. december 26.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor