Keresd a bölcsek társaságát!

„Aki a bölcsekkel jár, bölcs lesz, aki pedig a bolondok társa lesz, az romlásra jut.” (Péld 13:20)

Fontos, hogy már a legelső évektől kezdve a jellembe szövődjenek a szigorú becsületesség elvei, hogy a fiatalok elérhessék a felnőttkor legmagasabb mértékét… A fiatalok komolyan gondolják meg, hogy mi legyen életük célja és feladata, és alapozzák meg életüket úgy, hogy szokásaik mentesek legyenek minden romlottságtól. Ha befolyást akarnak gyakorolni másokra, magabiztosnak kell lenniük…

Tanuljuk meg a leckét a tavirózsától! Legyenek bár körülöttünk erkölcsromboló befolyások, amelyek tönkre akarják tenni a lelkeket, mindezt visszautasíthatjuk és kikerülhetjük, hogy a rossz társaság meg ne rontsa szívünket. A fiatalok egyénileg keressék azok társaságát, akik határozott léptekkel törekszenek felfelé… (The Youth’s Instructor, 1893. január 5.)

Vizsgáljátok meg saját szíveteket és azt, hogy milyen úton haladtok! Fontoljátok meg, hogy kivel társultok! A bölcsek társaságát keresitek-e, vagy szívesebben választotok világi barátokat, társakat, akik nem félik Istent, és nem engedelmeskednek az evangéliumnak? (The Signs of the Times, 1882. december 7.)

A gyermekek és fiatalok egyetlen biztonságát Isten szeretete és félelme jelenti. Válasszák maguknak azok társaságát, akik bizonyítják, hogy jó célokra és helyénvaló szokásokra bátorítják őket, és akik elősegítik az igaz jellem alakulását. Válasszák társaiknak azokat, akik a gyakorlatban megélik a Biblia igazságait és az ösvényükre ragyogó világosság szerint járnak. (The Youth’s Instructor, 1894. január 8.)

Ha széles látókört, nemes gondolatokat és törekvést akartok birtokolni, válasszatok olyan barátokat, akik megerősítik bennetek a helyes elveket! Minden gondolat és tett célja az örök élet és az örök boldogság megszerzése legyen! (The Youth’s Instructor, 1896. október 8.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor