Az igaz barát tanácsa megvidámítja a szívet

„Amint az olaj és jó illat megvidámítja a szívet, úgy a jóbarát kedves tanácsa is, mely lelkéből fakad.” (Péld 27:9)

Mindenkinek vannak bajai; olykor minden lelket szomorúság és csüggedés szorongat. Ilyenkor barátunk jelenléte, amely vigasztal és erőt ad, hárítja el az ellenség pusztításunkra kilőtt nyilait. A keresztény jóbarátból sohasem találunk eleget. A kísértés órájában, a válságban, milyen nagy érték az igaz barát! Sátán ilyenkor küldi el eszközeit, hogy a remegő lábakat elgáncsolja; ám az igaz barátok, akik tanácsolnak, akik vonzó reménységet nyújtanak, és lecsendesítő, lélekemelő hitet — ó, az ilyen barátok segítsége értékesebb a drágagyöngynél! (The S.D.A. Bible Commentary 3:1163.)

Sámuel kora gyermekségétől istenfélő, átadott életet élt. Fiatalon Éli gondjaira bízták, és a gyermek jellemének szépsége kiváltotta az idős pap gyengéd szeretetét. Sámuel kedves, nagylelkű, szorgalmas, engedelmes és tiszteletteljes volt… Egyedülálló eset volt, hogy a nemzet legfőbb bírája és az egyszerű gyermek közt ilyen meleg barátság jött létre. Sámuel segítőkész és melegszívű volt. Soha apa gyöngédebben nem szerette gyermekét, mint Éli ez a fiúcskát…

Milyen megható az ifjakat és idős korúakat így egymásra támaszkodni látnunk: az ifjú az idősre tekint föl tanácsért és bölcsességért, az idős pedig az ifjútól vár segítséget és megértést. Így is van ez rendjén. Isten azt akarja, hogy az ifjaknak olyan jellemvonásaik legyenek, amelyek által örömet találnak az idősekkel való barátságban, s a szeretet drága kötelékei fűzik őket a sír szélén állókhoz. (The Signs of the Times, 1888. október 19.)

Ha egy igaz barát erős, segítőkész kezébe kapaszkodhatunk, az értékesebb az aranynál és ezüstnél is. (1886. 16. levél)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor