Jót tenni és áldássá lenni mások számára

„Isten felkente a názáreti Jézust Szentlélekkel és hatalommal, aki amerre csak járt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, aki az ördög hatalmában volt, mert az Isten volt vele.” (Csel 10:38)

Krisztus egyik csodát a másik után vitte véghez, amikor e földön járt. Ezzel bemutatta, mit tehet Isten a testileg és lelkileg szenvedőkért…Állandóan másokért munkálkodott, kihasználva minden kínálkozó alkalmat. Még gyermekkorában is a vigasztalás és a gyengédség szavait szólta fiataloknak és időseknek egyaránt…Annak példája volt, aminek elérésére minden gyermek törekedhet…Szavaival és tetteivel gyengéd együttérzést tanúsított mindenki iránt. Társasága gyógyító, enyhítő balzsam volt a megfáradtaknak és reményvesztetteknek. (The Youth’s Instructor, September 8, 1898.)

Türelmét semmi sem zavarhatta fel és igazságosságát sohasem tette félre. Szorgos kezei mindig készen álltak, hogy másoknak szolgáljanak, és megkönnyítsék szülei terheit. (The Youth’s Instructor, April 1, 1872.)

Ügyelj rá, hogy kövesd Jézus példáját! Amint a napraforgó mindig a nap felé fordítja kitárt virágát, úgy fordítsd szívedet és gondolataidat mindig Jézus, az Igazság Napja felé. Ne állítsd énedet a középpontba, ne tedd kedvteléseidet és kívánságaidat az első helyre! Mások javát keresd; tanulj meg áldássá lenni számukra, és megdicsőíteni Teremtődet. (The Youth’s Instructor, May 14, 1884.)

Körülöttünk mindenütt hallatszik a világ jajkiáltása. Mindenhol vannak szűkölködők és szomorkodók. A mi feladatunk segítséget nyújtani, hogy könnyítsünk az élet terhein és nyomorán. A lélek éhségét csak Krisztus szeretete elégítheti ki. Ha Krisztus bennünk lakik, szívünk tele van mennyei együttérzéssel. A forró, krisztusi szeretet lezárt forrásai felfakadnak.

Sok ember már nem tud reménykedni. Hozzuk vissza életükbe a napfényt! Sok elcsüggedt ember van. … Imádkozzunk ezekért a lelkekért! Vigyük őket Jézus elé! Mondjuk nekik, hogy van balzsam Gileádban, és Orvos is! (Prophets and Kings, 719.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor