Példánk a lelkek megnyerésében

„Így szólt hozzájuk: Kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket!” (Mt 4:19)

Jézus sokat vár hadserege fiatal katonáitól; határozd el, hogy nem okozol csalódást Hadvezérednek és Vezetődnek. Viseld az ő páncélját, menetelj az ő zászlaja alatt, és légy munkatársa ellenségei legyőzésében és országa kiterjesztésében…A szent bizalmat nem árulhatod el úgy, hogy ezzel ne veszélyeztetnéd lelkedet. Hűnek és igaznak, minden parancsszóra engedelmesnek kell találtatnod, olyan embernek, aki a legnagyobb elszántságot és Krisztus szolgálatának vonzó voltát mutatja mások felé. Dicsérd Őt, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el téged. (The Youth’s Instructor, October 13, 1892.)

Akik megtapasztalták Krisztus szeretetét, nem henyélhetnek a Gazda szőlőjében. Az ilyenek észreveszik az alkalmakat, amikor másokat közelebb segíthetnek Krisztushoz. Krisztus szeretetéből részesülve mások lelkéért munkálkodnak. Kövesse minden lélek a Példaképet és váljék a szó legszorosabb értelmében misszionáriussá, lelkeket nyerve Jézusnak, (The Youth’s Instructor, October 20, 1892.)

Annak tükrében, amit Krisztus tett értünk, és amit elszenvedett a bűnösökért, a lelkek iránti tiszta, érdek nélküli szeretettel kövessük példáját, feláldozva saját kényelmünket és kedvtelésünket mások javáért. A szegény bűnösök menedéke a Krisztus előtt lévő öröm volt, mely minden szenvedései közepette megtartotta Őt. Ez legyen a mi örömünk is, és fő mozgatórugónk a Mester ügyében. Ha így teszünk, kedvet találunk Isten előtt és kifejezzük iránta való szeretetünket, odaadásunkat, mint az ő szolgái. Ő előbb szerettet minket és nem tartotta vissza egyszülött Fiát, hanem odaadta értünk, hogy halála által élhessünk. A szeretet, az embertársaink iránti igaz szeretet az Isten iránti szeretet bizonyítéka. (The General Conference Bulletin, March 20, 1891.)

Akik élő kapcsolatban vannak Krisztussal, azoknak cselekedeteiben ez meg fog látszódni…Lelkeket nyernek Krisztusnak és gabonát takarítanak a mennyei tárházba. (The Youth’s Instructor, December 15, 1892.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor