Az elme fejlesztése folytonos erőfeszítést igényel

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24:5)

Erőfeszítéseidet a legnagyobb odaadással vidd véghez! Törekedj arra, hogy a legnemesebb indítékok vezéreljenek! Tanulnod kell. Áss a mélyére mindennek, amibe belefogsz! Sose add alább a mércét; minden dolgot tarts kézben, amivel foglalkozol! Ne engedd, hogy kötelességeid és tanulmányaid végzésében szokásoddá váljék a felszínesség és hanyagság, mert szokásaid megerősödnek és képtelen leszel arra, hogy fejlődj. az elme természeténél fogva könnyebben megelégszik az olyan dolgokkal, melyek kevesebb gondosságot és erőfeszítést igényelnek; beéri az értéktelen, alacsonyrendű dolgokkal. Fiatal férfiak és nők, tudnotok kell, hogy létezik az ismeretnek olyan mélysége, amiről nem is álmodtatok, s mindeközben felszínes eredményeitekkel büszkélkedtek. Ha sokkal többet tudnátok, mint amennyit most tudtok, akkor meggyőződnétek róla, milyen csekély ismerettel rendelkeztek.

Isten azt kívánja tőletek, hogy értelmeteket buzgó erőfeszítéssel neveljétek. Minden elszánt erőfeszítéssel megerősödnek képességeitek. Akkor minden munkátok elfogadható lesz, mert tudni fogjátok, hogy előre haladtok. Vagy hozzászoktok a lassú, bizonytalan, határozatlan életvezetéshez olyannyira, hogy életetek fele annyi eredményt sem produkál, amennyire képes lenne, vagy pedig szemeteket Istenre szegezve, lelketeket imában megerősítve legyőzitek a szégyenletes tespedtséget, hogy elmétek gyors gondolkodásra és határozott cselekvésre legyen képes az alkalmas időben. (The S.D.A. Bible Commentary 3:1161, 1162.)

Isten nagy hatalommal ruházta fel az emberi elmét. Olyan hatalommal, mely megmutatja, hogy a Teremtő képességet adott az embernek, hogy sikerrel és hatékonyan lépjen fel minden igazság ellenségével szemben, hogy győzelmeket arathasson a gonosszal vívott küzdelem során. Azoknak, akik beteljesítik az Isten által kitűzött célt, ezek a szavak szólnak: „Jól vagyon, jó és hűséges szolgám; a kevésen hű voltál, sokra bízlak ezután”. (Letter 141, 1902.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor