Szívünk a legértékesebb áldozat

„Add nekem, fiam, a szívedet, és tartsd szemed előtt útjaimat!” (Péld 23:26)

Add Istennek a legdrágább áldozatot, amit csak adhatsz: add néki szívedet. Így szól hozzád az Úr: „Fiam, leányom, add nékem szívedet. Ha bűneid skarlátvörösek is, én hófehérre moslak, mert saját véremmel tisztítalak meg. A királyi család tagjaivá teszlek titeket – a mennyei Király gyermekei lesztek. Vedd a bűnbocsánatot és békességemet, melyet ingyen adok néked. Saját igazságomba öltöztetlek – menyegzői ruhába -, hogy készen állj a Bárány menyegzői vacsorájára. Ha igazságomba öltözöl, imádkozol és éberen, szorgalmasan tanulmányozod Igémet, akkor magasra emelkedhetsz. Megérted az igazságot, és jellemed átformálódik az isteni befolyásra. (The Youth’s Instructor, June 30, 1892.)

A szívet, melyben Jézus lakozik, a Szentlélek megeleveníti, megtisztítja és irányítása alá vonja, az ember pedig elszánt erőfeszítéseket tesz, hogy jellemét összhangba hozza Istennel. Igyekszik elkerülni mindent, ami Isten kinyilatkoztatott akaratával ellentétes. (The Youth’s Instructor, June 7, 1894.)

Az ilyen élet…vigasztalással és megelégedéssel teli élet, mert a menny az életedbe, a békesség a szívedbe költözik…Bárcsak minden fiatal megértené, milyen értékes áldozat az Úrnak felajánlott ifjú szív! Milyen szeretettel vezetik az angyalok az istenfélő, istenszerető fiatalok lépteit! Jézus név szerint ismeri őket, és példaadásuk másokat is a jó cselekvésére sarkall. Azok a fiatalok, akik szívükben őrzik Isten intő és bátorító szavainak és drága ígéreteinek tárházát, melyből bármikor meríthetnek, a világosság élő csatornájává válnak. (The Youth’s Instructor, August 3, 1887.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor