Türelem

„Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy Isten akaratát cselekedve elnyerjétek az ígéretet.” (Zsid 10:36)

Vannak, akiknek élete békesség és öröm nélkül telik el, mert sohasem tudnak kiszabadulni az én fogságából. Mindig mások együttérzésére áhítoznak. Ha azt keresnék, hogy ők maguk milyen hasznosak lehetnének, és a szerető bátorítás szavait szólnák, akkor lelkük, mely most száraz és megkeseredett, a megöntözött kerthez válna hasonlóvá.

Krisztus iskolájában meg kell tanulnunk a türelem drága leckéit. Sose bátortalanodj el, hanem tedd a dolgot alázattal. Ez Jézushoz vezet majd téged, hogy a mennyei Példaképtől tanulhass. Akkor úgy akarsz majd munkálkodni, ahogyan Jézus munkálkodott. (The Youth’s Instructor, May 4, 1886.)

Még a teljesen megszenteltekre is jön próba. A legtürelmesebbnek türelmét is szigorú próbának vetik alá. … A hallgatás gyakran a legszigorúbb feddés, amit annak adhatunk, aki vétkezett nyelvével.

Amikor [a gyermekek és ifjak] elvesztik önuralmukat és ingerült szavakat mondanak, gyakran a hallgató magatartás a legbölcsebb dolog, nem pedig folytatni azt dorgálással, érveléssel vagy kárhoztatással. A bűnbánat hamar bekövetkezik. A hallgatás arany, amely sokszor többet jelent minden szónál, bármit mondanál.

Amikor mások türelmetlenek, ingerültek és panaszkodnak – mert nem fékezték meg énjüket -, kezdj énekelni az énekeskönyvből. Miközben Krisztus az ácspadnál dolgozott, gyakran körülvették, hogy türelmetlenné tegyék. Ő azonban elkezdett énekelni néhány szép zsoltárt, és mielőtt rájöttek volna arra, mit tesznek, a jelenlevő Szentlélek erejétől befolyásolva bekapcsolódtak az éneklésbe. (The Adventist Home, 442, 443.)

Krisztus tökéletes példája és Isten kegyelme elégséges ahhoz, hogy fiainkat és leányainkat Isten fiaivá és leányaivá neveljük. (Child Guidance, 475.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor