Ellenállni a kísértésnek

„Engedelmeskedjetek azért Istennek, álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.” (Jak 4:7)

Sátán továbbra is támadja az emberek gyermekeit kísértéseivel. Minden rendelkezésére álló eszközt bevet, hogy elrejtse magát szem elől, és ezért van az, hogy sokan oly tudatlanok mesterkedéseit illetően. Néhány napja ezt a kérdést tették fel nekem: „Hiszel te a személyes gonoszban?” „Igen” – válaszoltam. „Nos – válaszolta a kérdező – én nem hiszek semmi ilyesfajta lény létezésében; úgy gondolom, hogy az ördög nem más, mint gonosz gondolataink és kívánságaink.” „De akkor ki sugallja ezeket a gondolatokat?” –kérdeztem. „Honnan származnak, ha nem Sátántól?”

Amilyen biztos az, hogy személyes Megváltónk van, ugyanolyan bizonyos a személyes ellenség létezése is, aki ravasz és fondorlatos, aki állandóan figyeli lépteinket, hogy félrevezethessen bennünket. Ha álcázza magát, csak még hatékonyabban cselekszik. Ahol azt a véleményt ápolják, hogy nem létezik, ott a legtevékenyebb. Amikor legkevésbé sejtjük jelenlétét, akkor kerekedik fölénk. Úgy érzem, nem maradhatok csendben, amikor látom, hogy oly sok fiatal enged hatalmának, mit sem tudva róla. Ha felismernék, hogy veszélyben vannak, akkor Krisztushoz, a bűnösök menedékéhez futnának. (The Youth’s Instructor, November 21, 1883.)

Törekedj rá, hogy Krisztus iskolájának hűséges tanulója legyél, naponta megtanulva hozzászabni életed az isteni mintához. Célozd meg a mennyet és törj előre a fentről való elhívás jutalmáért Jézus Krisztusban. Türelemmel fusd végig a kereszténység pályáját, emelkedj felül minden téged érő kísértésen, bármily erős legyen is. Állj ellent az ördögnek és elfut tőled. Húzódj közel Istenhez, és ha igazán vágyakozol megtenni az első lépést, Ő kinyújtja kezét, hogy segítsen rajtad. Egyénileg rajtad múlik, hogy az Igazság Napjának fényében vagy a tévelygés sötétségében jársz-e. Isten igazsága áldásul lesz számodra, ha engeded, hogy befolyása megtisztítsa és meglágyítsa lelkedet. (The Youth’s Instructor, May 30, 1895.)

Ellen White
Ellen White
A “Sons and Daughters of God” napi áhítatos könyv idézeteit Ellen G. White tapasztalatokban gazdag életéből és az isteni kinyilatkoztatások által megvilágosított szívének gondolatokból gyűjtöttük össze. Számára minden keresztény Isten fia vagy leánya, akik előtt korlátlan lehetőségek tárulnak fel, és Isten angyalai kísérik, hogy őrizzék és vezessék őket. Fáradhatatlan és ihletett írói tollából folyamatosan áradtak a bátorító, tanácsadó, oktató és felvilágosító üzenetek, ezekből továbbítunk néhányat.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor